Annonce
Trekantområdet

Kun byens største klub mangler: 16 af 17 fodboldklubber i Kolding er nu med i lokalt elitesamarbejde

Nu kan de dygtigste spillere i U10 til U12 fra Vamdrup også komme til at profitere af elitesamarbejdet mellem stort set alle fodboldklubber i Kolding Kommune. Arkivfoto: John Randeris
Efter Vamdrup IF for nyligt meldte sig ind i FSK elitesamarbejdet, er det kun Kolding Boldklub, der ikke er en del af elitesamarbejdet i Kolding. Døren er fortsat åben for KB, efter at klubben sidste år takkede nej.

Kolding: Elitedelen i Fodboldsamarbejdet Kolding (FSK) tæller nu 16 ud af 17 fodboldklubber i Kolding Kommune. Det er status, efter det forleden blev offentliggjort, at Vamdrup IF træder ind i samarbejdet og dermed følger i hælene på blandt andre Lunderskov Boldklub, der meldte sig ind i slutningen af oktober.

Dermed er det altså kun byens største fodboldklub, Kolding Boldklub, der ikke er en del af elitesamarbejdet, der benytter sig af det såkaldte FSK Topcenter, hvor de bedste spillere på hver årgang fra U10 til U12 træner sammen en gang om ugen.

Gitte Hinrichsen, bestyrelsesformand for FSK, ærgrede sig sidste år, da Kolding Boldklub takkede nej til at blive en del af elitesamarbejdet i FSK, og siger, at hun fortsat håber på, at KB vil melde sig ind under FSK-fanerne.

- Vi håber på sigt, at KB vil melde sig ind i elitesamarbejdet. Døren er altid åben, siger Gitte Hinrichsen.

Annonce

Toptræning

  • Koldings bedste spillere i årgangene U10, U11 og U12 udvælges til at træne i topcentret, der er placeret hos Kolding IF.
  • Halvdelen af de udvalgte skal være født i det sidste halvår.
  • De næstbedste træner i talentcentret, der er placeret hos FC Kolding Nord.
  • Både i topcentret og talentcentret er der en ugentlig fællestræning, mens spillerne stadig træner og spiller kampe i deres egen klub.
  • DBU har nu 30 topcentre rundt i landet. Der kan være mellem otte og 48 pladser på hver årgang i et topcenter. Antallet afhænger af spiller- og befolkningsgrundlag. Topcentret i Kolding er tildelt 12 pladser på hver årgang.

KB glade for SønderjyskE

KB-formand Carsten Grubach forklarer, at han ikke mener, KB får nok ud af at være en del af FSK Topcenter, og at klubben fortsætter deres samarbejde med SønderjyskE, som de er tilfredse med.

- Så længe SønderjyskE lever op til deres forpligtelser, så holder vi fast i dem. Groft sagt kan man sige, at det kun er KoldingQ og Kolding IF, der profiterer af elitesamarbejdet, siger Carsten Grubach, der understreger, at Kolding Boldklub er glade for breddedelen i FSK-samarbejdet, som de også er en del af.

- Vi vil rigtig gerne være en del af breddesamarbejdet, for det handler om at få så mange som muligt til at spille fodbold. Det er fint, hvis der er nogen, der vil gøre noget for elitedelen, men det setup vil vi ikke bare være en del af, siger han.

Trænere får ny viden

Topcentret er placeret hos Kolding IF, og her er talentchef Frederik Lund tilfreds med elitesamarbejdet. Frederik Lund nævner, at Kolding IF's U19-hold tidligere på året fik plads i divisionsrækkerne som et godt eksempel på, at samarbejdet fungerer godt. Han mener desuden, at det ikke kun er Kolding IF, der høster frugterne af elitesamarbejdet.

- En del af samarbejdet er, at klubberne får lov til at få nogle af deres trænere ind, så de får noget sparring og ekstra redskaber, som de kan tage med hjem til de andre spillere. Så det er ikke kun de få spillere, der bliver sendt ind til topcentret, der får noget ud af det, men alle spillerne i klubben, siger Frederik Lund, der glæder sig over, at samarbejdet nu er blevet endnu bredere.

- Det betyder, at næsten alle de bedste fodboldspillere i aldersgruppen 10 til 12 er tilknyttet det samme træningsmiljø. Det betyder, samhørigheden bliver stærkere på tværs af kommunen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Annonce