Annonce
Vejle

Kun én skole er nu berørt: Corona-kurven er fladet en smule ud i Vejle

Coronatest på Fredericia Gymnasium. Foto: Mette Mørk
Smittetallet på første dag efter efterårsferien lå på 40 i Vejle Kommune. Dermed er der sket et lille fald. Desuden har kun én skole rapporteret om ny smitte, siden elever og lærere gik på ferie.
Annonce

Vejle: Statens Serum Institut har mandag opgjort det daglige smittetal i Vejle Kommune til 40. Tallet bygger på, at der i alt er noteret 46 nye smittede vejlensere i løbet af de seneste syv dage.

I sidste uge kravlede smittetallet op på 42 efter flere dage med en støt stigende tendens, så man kan sige, at Vejles kurve lader til at være fladet en smule ud i de seneste døgn.

Vejle er dog stadig et godt stykke fra at komme ned under den bekymringsgrænse på 20, som er grænsen for, hvornår kommunen og de regionale sundhedsmyndigheder følger situationen i et område særligt tæt.

Smittetallet, eller den såkaldte incidens, er et udtryk for antal positive test per 100.000 indbyggere den seneste uge.

I ugen op til efterårsferien var ni folkeskoler og flere gymnasier ramt af covid-19 i større eller mindre grad.

Vejle Kommunes uddannelses- og læringsforvaltning her heller ikke modtaget nogen indberetninger om smittede elever eller ansatte på kommunens skoler efter efterårsferien.

Annonce

Kirkebakkeskolen har én ansat sendt hjem

Kun en skole er så vidt, kommunen er orienteret, påvirket af corona. Det er Kirkebakkeskolen, hvor en ansat blev testet positiv i weekenden op til ferien. Det betød, at 11 børn og yderligere fire ansatte i skolens SFO-afdeling blev sendt hjem for at blive testet.

Forholdsreglerne fra Sundhedsstyrelsen kræver, at en ansat eller elev, der er testet positiv, først må vende tilbage til skolen, når personen ikke længere smitter.

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer, skal man som smittet holde sig selvisoleret til man er symptomfri og har været det i mindst 48 timer.

Alle børn og ansatte - minus den smittede - var  mandag tilbage på skolen, så undervisningen kører som normalt på Kirkebakkeskolen.

Der var heller ikke tirsdag morgen nogen underretninger om  nye coronasmittede, hverken blandt elever eller lærere eller øvrige ansatte på skolerne.

Siden 27. januar, hvor Statens Serum Institut begyndte at føre regnskab med antallet af smittede med covid-19, har Vejle Kommune haft i alt 368 smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce