x
Annonce
Billund

Kun én stemte for åbne byrådsmøder: Manden bag forslaget

Ole Marcussen (Borgerlisten) fik ikke sit forslag om åbne byrådsmøder stemt igennem. Faktisk var han den eneste, som stemte for forslaget, mens både Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative og Radikale stemte imod. Arkivfoto: Jesper Rosenquist.

Ole Marcussen (Borgerlisten) formåede ikke at få sit forslag om åbne byrådsmøder gennemført. Ingen andre end han selv stemte for forslaget.

Billund Kommune: En nedsat arbejdsgruppe skal i den kommende tid se nærmere på, hvordan den snart overståede byrådsperiode har forløbet og komme med forslag til, hvordan tingene kan fungere i næste periode.

En af de ting, der skal kigges nærmere på, er borgernes mulighed for at komme til orde i byrådssalen. Det er baggrunden for, at Ole Marcussen (Borgerlisten) ikke fik sit forslag om åbne byrådsmøder stemt igennem i byrådet.

- Lokal forankring kræver, at man sætter debatten fri og tør møde borgerne ansigt til ansigt. Vi vil gerne forkorte vejen fra beslutning til borger, og det her er et forsøg på at lave noget andet, så folk i højere grad kommer til at interessere sig for det lokale demokrati, argumenterede Ole Marcussen, inden han som den eneste stemte for forslaget, mens både Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative og Radikale stemte imod.

Annonce

Borgerinddragelse er, når man tager fat på en sag, som har borgernes interesse. Det er ikke her i byrådssalen, hvor sagerne har været behandlet i udvalgene.

Ruth Lauridsen (V)

Let tilgængelig

Intet sted i byrådssalen blev der dog udtrykt skråsikkerhed om, at den nuværende model for borgernes spørgetid i byrådssalen er den rigtige. Men holdningen er altså, at man vil vente på anbefalingen fra den nedsatte arbejdsgruppe.

At borgerne ikke skulle have mulighed for at blive inddraget i det politiske arbejde, var heller ikke noget, Borgerlisten fik medhold i.

- Borgerne kan få fat på os hele tiden. Jeg har aldrig nogensinde sagt nej til at tage en snak med en borger, så på den måde er der masser af borgerinddragelse, lød det fra Robert Terkelsen (V).

Borgerinddragelse

Netop spørgsmålet om, hvad begrebet borgerinddragelse overhovedet dækker over, er der forskellige meninger om. Det behøver ikke handle om taletid i byrådssalen, mener nogen.

- Borgerinddragelse er, når man tager fat på en sag, som har borgernes interesse. Det er ikke her i byrådssalen, hvor sagerne har været behandlet i udvalgene, sagde Ruth Lauridsen (V), inden hun ligesom sine kolleger stemte forslaget ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce