Annonce
Vejle

Kun et halvt år - men gammel nok til at vinde en idrætspris

Formand for Bredballe IF Niels Erik Rasmussen (til venstre) og medstifter af Bredballe IF Esport Erik Børsting fik tirsdag overrakt DGI Sydøstjyllands idrætspris. Med prisen følger 10.000 kroner, som foreningen kan bruge på at skabe endnu bedre forhold for sine medlemmer og frivillige ledere. Foto: DGI Sydøstjylland

Bredballe IF Esport har kun eksisteret i seks måneder, men det nye tilbud er netop belønnet med DGI Sydøstjyllands Idrætspris 2018.

Bredballe: Man behøver ikke være et gammelt, hæderkronet idrætstilbud for at blive belønnet med en pris.

Det er Bredballe IF's blot seks måneder gamle e-sports-afdeling et godt eksempel på.

Tirsdag aften blev Bredballe IF Esport hyldet med DGI Sydøstjyllands Idrætspris 2018 ved DGI-landsdelens årsmøde på Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Bredballe-afdelingen, der blev 10.000 kroner rigere, har på den korte tid formået at trække 70 betalende medlemmer til og står med en lang venteliste af unge gamere, der gerne vil med i idrætsforeningens fællesskab.

Bredballe IF Esport er et lysende eksempel på det store potentiale, der er i at få unge gamere til også at være fysisk aktive.

DGI Sydøstjylland

Klassens nye barn er med

Valget faldt på Bredballe IF, fordi folkene her tænker bevægelse, fællesskab og sundhed ind i træningen og har gjort en særlig indsats for at skabe et tilbud til en helt ny målgruppe.

- Bredballe IF Esport har fra starten formået at skabe sammenhæng mellem den flerstrengede forening, fællesskabet og så det "nye" barn i klassen, esport. Hvis man kunne være kritisk over for, om computerspil kan have betydning og værdi i idræt, bevægelse og fællesskaber, bliver kritikken gjort til skamme i Bredballe. De knokler på og inkluderer i stort omfang, siger Dan Skjerning i en pressemeddelelse fra DGI.

Det vejlensiske byrådsmedlem er formand i DGI Sydøstjylland, hvor der i dag eksisterer 16 e-sportsforeninger, mens mange andre foreninger overvejer, om de skal tilbyde e-sport.

Annonce

Forældre var skeptiske

I Bredballe er det på kort tid lykkedes at engagere og uddanne frivillige til trænerrollen og rejse midler til indkøb af computere, og afdelingen er i dag i stand til at tilbyde seriøs træning, der gør det attraktivt for unge gamere at blive en del af den voksende forening.

Men Bredballe-lederne har oplevet, at forældrene var noget skeptiske over, at deres børn nu skulle bruge endnu mere tid foran skærmen.

- Forældrene føler jo allerede, at deres børn spiller rigeligt, så vi har gjort meget ud af at fortælle, at de unge også er fysisk aktive, og spiller stikbold eller andet til træningen. Vi fortæller også, at vi bruger meget tid på strategi, evaluering og kommunikation, så de unge gamere udvikler sig, og netop ikke sidder og gør det samme som hjemme på værelset, siger Jesper Hyldebrandt, formand i Bredballe IF Esport.

Annonce

Federe at være sammen

På trods af, at mange børn og unge ofte har det rigtige udstyr i hjemmet, er der en stor fremgang i medlemstallet landet over.

I Sydøstjylland fandt 132 nye medlemmer vej til foreningerne i 2017, og selvom de endelige tal for 2018 ikke er opgjort endnu, er der, ifølge DGI Sydøstjylland, ikke tvivl om, at medlemstallet har fået endnu et nøk opad.

Ifølge Jesper Hyldebrandt er udviklingen et tydeligt tegn på, at de unge søger det fællesskab, der er i foreningerne.

- Det er bare så meget federe at sidde sammen med andre. På den måde er der jo ikke forskel på nu og det, vi gjorde for 20 år siden. Det gode i dag er, at vi har computerne i foreningen, og de unge skal ikke transportere deres tunge udstyr, som vi selv skulle dengang, siger Jesper Hyldebrandt i pressemeddelelsen.

I 2019 får Bredballe IF Esport fem nye gamer-computere. Det betyder, at der bliver plads til 50 nye medlemmer i foreningen.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce