Annonce
Vejle

Kun et halvt år - men gammel nok til at vinde en idrætspris

Formand for Bredballe IF Niels Erik Rasmussen (til venstre) og medstifter af Bredballe IF Esport Erik Børsting fik tirsdag overrakt DGI Sydøstjyllands idrætspris. Med prisen følger 10.000 kroner, som foreningen kan bruge på at skabe endnu bedre forhold for sine medlemmer og frivillige ledere. Foto: DGI Sydøstjylland

Bredballe IF Esport har kun eksisteret i seks måneder, men det nye tilbud er netop belønnet med DGI Sydøstjyllands Idrætspris 2018.

Bredballe: Man behøver ikke være et gammelt, hæderkronet idrætstilbud for at blive belønnet med en pris.

Det er Bredballe IF's blot seks måneder gamle e-sports-afdeling et godt eksempel på.

Tirsdag aften blev Bredballe IF Esport hyldet med DGI Sydøstjyllands Idrætspris 2018 ved DGI-landsdelens årsmøde på Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Bredballe-afdelingen, der blev 10.000 kroner rigere, har på den korte tid formået at trække 70 betalende medlemmer til og står med en lang venteliste af unge gamere, der gerne vil med i idrætsforeningens fællesskab.

Bredballe IF Esport er et lysende eksempel på det store potentiale, der er i at få unge gamere til også at være fysisk aktive.

DGI Sydøstjylland

Klassens nye barn er med

Valget faldt på Bredballe IF, fordi folkene her tænker bevægelse, fællesskab og sundhed ind i træningen og har gjort en særlig indsats for at skabe et tilbud til en helt ny målgruppe.

- Bredballe IF Esport har fra starten formået at skabe sammenhæng mellem den flerstrengede forening, fællesskabet og så det "nye" barn i klassen, esport. Hvis man kunne være kritisk over for, om computerspil kan have betydning og værdi i idræt, bevægelse og fællesskaber, bliver kritikken gjort til skamme i Bredballe. De knokler på og inkluderer i stort omfang, siger Dan Skjerning i en pressemeddelelse fra DGI.

Det vejlensiske byrådsmedlem er formand i DGI Sydøstjylland, hvor der i dag eksisterer 16 e-sportsforeninger, mens mange andre foreninger overvejer, om de skal tilbyde e-sport.

Annonce

Forældre var skeptiske

I Bredballe er det på kort tid lykkedes at engagere og uddanne frivillige til trænerrollen og rejse midler til indkøb af computere, og afdelingen er i dag i stand til at tilbyde seriøs træning, der gør det attraktivt for unge gamere at blive en del af den voksende forening.

Men Bredballe-lederne har oplevet, at forældrene var noget skeptiske over, at deres børn nu skulle bruge endnu mere tid foran skærmen.

- Forældrene føler jo allerede, at deres børn spiller rigeligt, så vi har gjort meget ud af at fortælle, at de unge også er fysisk aktive, og spiller stikbold eller andet til træningen. Vi fortæller også, at vi bruger meget tid på strategi, evaluering og kommunikation, så de unge gamere udvikler sig, og netop ikke sidder og gør det samme som hjemme på værelset, siger Jesper Hyldebrandt, formand i Bredballe IF Esport.

Annonce

Federe at være sammen

På trods af, at mange børn og unge ofte har det rigtige udstyr i hjemmet, er der en stor fremgang i medlemstallet landet over.

I Sydøstjylland fandt 132 nye medlemmer vej til foreningerne i 2017, og selvom de endelige tal for 2018 ikke er opgjort endnu, er der, ifølge DGI Sydøstjylland, ikke tvivl om, at medlemstallet har fået endnu et nøk opad.

Ifølge Jesper Hyldebrandt er udviklingen et tydeligt tegn på, at de unge søger det fællesskab, der er i foreningerne.

- Det er bare så meget federe at sidde sammen med andre. På den måde er der jo ikke forskel på nu og det, vi gjorde for 20 år siden. Det gode i dag er, at vi har computerne i foreningen, og de unge skal ikke transportere deres tunge udstyr, som vi selv skulle dengang, siger Jesper Hyldebrandt i pressemeddelelsen.

I 2019 får Bredballe IF Esport fem nye gamer-computere. Det betyder, at der bliver plads til 50 nye medlemmer i foreningen.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce