Annonce
Vejle

Kun få børn har brug for nødpasning: - Det er imponerende og viser tegn på samfundssind

På daginstitutionsområdet er 150 børn tilmeldt i deres vuggestuer og børnehaver. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Vejles forældre har virkelig gjort alt, hvad de kunne for at finde alternative pasningsmuligheder til deres børn. Det står klart, efter at kommunen har fået et overblik over behovet for nødpasning i de kommende to uger.

Vejle: Vejles forældre har virkelig gjort alt, hvad de kunne for at finde alternative pasningsmuligheder til deres børn.

Det står klart, efter at Vejle Kommune har fået et overblik over behovet for nødpasning i de kommende to uger.

På daginstitutionsområdet er 150 børn tilmeldt i deres vuggestuer og børnehaver. Ifølge direktør for børn og unge i Vejle Kommune Claus Svold svarer det til omkring tre procent, da pædagoger og medhjælpere passer 4900 børn til dagligt.

- Jeg synes, det er meget imponerende, at så mange har fundet andre muligheder. Jeg synes, at det er et tegn på stort samfundssind, sagde han til avisen fredag eftermiddag, da forvaltningen havde samlet alle tallene ude fra de enkelte institutioner.

Jeg vil tro, at nogle trækker på bedsteforældrene, hvis de ikke er i risikogruppen. Andre har måske en nabo eller andet, der er offentlig ansat og dermed arbejder hjemmefra.

Claus Svold, børn- og ungedirektør i Vejle Kommune

Fredag inden middag

I indskolingen er 72 tilmeldt nødpasning ud af cirka 4300 elever, hvilket svarer til omkring 1,7 procent af den samlede gruppe.

Ligeså stor en andel af specialelever skal afsted. Her gælder det 10 ud af 574 børn.

Da Vejle Kommune lukkede alle institutioner ned og tilbød nødpasning fra mandag, skulle forældrene melde sig på banen inden fredag klokken 12.

Annonce

Bedsteforældre og naboer

Tilbuddet gælder forældre, som varetager kritiske funktioner i forhold til den nye coronavirus, men også andre uden mulighed for pasning. Man har ikke på forhånd ville bestemme, hvem skulle have hjælp og ikke.

- Det er den rigtige strategi, synes jeg. Det er antallet af tilmeldte også et vidne om. Det er virkelig flot. Jeg er imponeret, forklarer direktøren.

Ved du, hvad resten af forældrene gør i de kommende uger?

- Mit gæt er ligeså godt som dit. Jeg vil tro, at nogle trækker på bedsteforældrene, hvis de ikke er i risikogruppen. Andre har måske en nabo eller andet, der er offentlig ansat og dermed arbejder hjemmefra. Jeg tror, at folk hjælper hinanden, vurderer Claus Svold fra Vejle Kommune.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce