Annonce
Vejle

Kun få børn har brug for nødpasning: - Det er imponerende og viser tegn på samfundssind

På daginstitutionsområdet er 150 børn tilmeldt i deres vuggestuer og børnehaver. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Vejles forældre har virkelig gjort alt, hvad de kunne for at finde alternative pasningsmuligheder til deres børn. Det står klart, efter at kommunen har fået et overblik over behovet for nødpasning i de kommende to uger.

Vejle: Vejles forældre har virkelig gjort alt, hvad de kunne for at finde alternative pasningsmuligheder til deres børn.

Det står klart, efter at Vejle Kommune har fået et overblik over behovet for nødpasning i de kommende to uger.

På daginstitutionsområdet er 150 børn tilmeldt i deres vuggestuer og børnehaver. Ifølge direktør for børn og unge i Vejle Kommune Claus Svold svarer det til omkring tre procent, da pædagoger og medhjælpere passer 4900 børn til dagligt.

- Jeg synes, det er meget imponerende, at så mange har fundet andre muligheder. Jeg synes, at det er et tegn på stort samfundssind, sagde han til avisen fredag eftermiddag, da forvaltningen havde samlet alle tallene ude fra de enkelte institutioner.

Jeg vil tro, at nogle trækker på bedsteforældrene, hvis de ikke er i risikogruppen. Andre har måske en nabo eller andet, der er offentlig ansat og dermed arbejder hjemmefra.

Claus Svold, børn- og ungedirektør i Vejle Kommune

Fredag inden middag

I indskolingen er 72 tilmeldt nødpasning ud af cirka 4300 elever, hvilket svarer til omkring 1,7 procent af den samlede gruppe.

Ligeså stor en andel af specialelever skal afsted. Her gælder det 10 ud af 574 børn.

Da Vejle Kommune lukkede alle institutioner ned og tilbød nødpasning fra mandag, skulle forældrene melde sig på banen inden fredag klokken 12.

Annonce

Bedsteforældre og naboer

Tilbuddet gælder forældre, som varetager kritiske funktioner i forhold til den nye coronavirus, men også andre uden mulighed for pasning. Man har ikke på forhånd ville bestemme, hvem skulle have hjælp og ikke.

- Det er den rigtige strategi, synes jeg. Det er antallet af tilmeldte også et vidne om. Det er virkelig flot. Jeg er imponeret, forklarer direktøren.

Ved du, hvad resten af forældrene gør i de kommende uger?

- Mit gæt er ligeså godt som dit. Jeg vil tro, at nogle trækker på bedsteforældrene, hvis de ikke er i risikogruppen. Andre har måske en nabo eller andet, der er offentlig ansat og dermed arbejder hjemmefra. Jeg tror, at folk hjælper hinanden, vurderer Claus Svold fra Vejle Kommune.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce