Annonce
Trekantområdet

Kun få vil være chef for skole i Christiansfeld: Nu slås job op igen

Der kommer til at gå nogle måneder endnu, før en ny skoleleder er på plads på Christiansfeld Skole. Ved første stillingsopslag kom kun otte ansøgninger. Det er for få, mener skolechefen, som nu slår jobbet op endnu en gang. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Jobbet som ny skoleleder på Christiansfeld Skole tiltrak så få ansøgere, at stillingen nu slås op igen.
Annonce

Christiansfeld: Interessen for at blive ny skoleleder på Christiansfeld Skole er ikke overvældende stor.

I sommer stoppede den tidligere skoleleder Poul Fremmelev for at gå på pension, og da hans job for nylig blev slået op, var der kun otte ansøgere, der havde søgt stillingen.

Det er lige i underkanten, mener skolechefen i Kolding Kommune, Karen Mortensen, og derfor er det blevet besluttet, at skolelederjobbet i Christiansfeld slås op endnu en gang, oplyser hun.

- Vi vil gerne have, at der er flere, der søger jobbet. Vores vurdering er, at der skal et bredere felt til, for det er vigtigt at have et så godt og bredt felt, så vi kan træffe den rigtige beslutning, siger Karen Mortensen.

Hun understreger, at man har opfordret de otte ansøgere om, at de opretholder deres ansøgninger, så de også indgår i næste ansøgningsrunde.

Christiansfeld Skole

  • Poul Fremmelev stoppede som skoleleder på Christiansfeld Skole ved udgangen af juli i år. Han kom til skolen som skoleleder i oktober 2015.
  • Forinden var Hans Winther skoleleder fra 2005.
  • Skolen har cirka 430 elever i dette skoleår.
Annonce

1. februar

Siden Poul Fremmelev slap tøjlerne på Christiansfeld Skole, har viceskoleleder Dorte Tonnesen været konstitueret som skoleleder. Ifølge den oprindelige plan skulle den nye skoleleder tage over ved årsskiftet, men med genopslaget forventer Karen Mortensen, at det først bliver 1. februar, at en ny mand eller kvinde kan stille sig i spidsen for skolen.

Hvorfor så få har søgt jobbet i Unesco-byen, har hun ikke umiddelbart noget bud på, men hun afviser, at Christiansfeld Skole skulle være en uattraktiv skole at være leder for.

- Men når man ser rundt i det kommunale landskab, kan man se, at der er flere lignende stillinger, der går i genopslag, og jeg har gode erfaringer med genopslag, siger Karen Mortensen.

Tror du, at den sparsomme interesse hænger sammen med de store besparelser, som skolerne i Kolding står overfor i de kommende år?

- Nej, det tror jeg ikke. Det er man igennem engang imellem som skoleleder. Nogle gange skal man gennemføre besparelser, andre gange er det andre opgaver, siger Karen Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce