Annonce
Erhverv

Kun sekretæren blev tilbage

Visualisering af fundament fra Universal Foundation, der skal stå i 40 meters dybde i Deutsche Bucht. Foto: Universal Foundation
Vækstvirksomheden Universal Foundation er flyttet for at tiltrække mere arbejdskraft.

FREDERICIA: Umiddelbart lyder det som den klart bedste løsning: To søsterselskaber, Global Wind Service og Fred. Olsen Windcarrier, har slået sig ned på Strevelinsvej i Fredericia tæt på landets største vejkryds i Trekantområdet. Og offshore-virksomheden Universal Foundation med base i Aalborg mangler arbejdskraft inden for ingeniørfaget og projektledelse.

Derfor er Universal Foundation også rykket til Fredericia.

- Vi flyttede i perioden 1. februar til 13. juni, og vi var så heldige, at alle omkring 20 ansatte undtagen vores sekretær ville flytte med. Vi har lavet en overgangsordning, så folk i flytningsperioden kunne få lov til at arbejde fleksibelt og har haft mulighed for at have nogle hjemmearbejdsdage i løbet af ugen, og der er så nogle medarbejdere, der har valgt at flytte herned, siger administrerende direktør Kristian Ravn.

Han er selv uddannet civilingeniør og har blandt andet ledelseserfaring fra ABB i Esbjerg og Semco i Norge. Siden december 2015 har han stået i spidsen for Universal Foundation, der som de to søsterselskaber er ejet af Fred Olsen Ocean, og har store ambitioner – og derfor får brug for mere kvalificeret arbejdskraft i de kommende år.

- I Aalborg lavede vi selv vore folk, vi havde en masse phd-studerende, som lavede projekter hos os, og vi beholdt dem så, når de var færdiguddannede, siger Kristian Ravn.

Vinden er bogstaveligt skrevet med virksomheden både nu og den fjerne fremtid, og efter nogle år med underskud på mellem 15 millioner og 25 millioner kroner og et lille overskud i 2018, venter en betydelig vækst, ikke mindst takket være The Mono Bucket Foundation, som blev udviklet i et samarbejde med Dong Energy, som nu hedder Ørsted, og Aalborg Universitet. Og Universal Foundation opererer efter en spændende iværksætterstart i dag over hele verden.

Annonce

Universal Foundation A/S

Teknologi- og offshore virksomheden, der har fået nyt domicil i Fredericia, blev grundlagt i 2001. Universal Foundation udvikler unikke løsninger inden for energiteknologi. Der er 20 medarbejdere, ca. halvdelen har en phd på cv’et. Universal Foundation ejes af Fred. Olsen Ocean, som igen ejes af det børsnoterede selskab Bonheur ASA i Norge. Virksomheden har kontorer i Oslo, Fredericia, Hamborg og Lowestoft i England. Læs mere om Universal Foundation på www.universal-foundation.com

Miljøvenlig knowhow

Og hvad er så The Mono Bucket Foundation?

– Et stort fundament af stål, som kan bære vindmøller. Vi banker det miljøvenligt ned i havbunden, der er ingen støj, som kan generere mennesker eller skræmme dyrene i havet væk. Konstruktionen placeres via et joystick med kun højest 0,1 grads afvigelse, fortæller Kristian Ravn og tager en model på skrivebordet.

– Stålfundamentet, som kan veje op til 1100 ton, suges nærmest ned i havbunden, og når dets levetid er udløbet, kan vi tage det op, så det ikke tager skade på miljøet. Vores særlige knowhow ligger i det miljøvenlige – i det mindre stålforbrug, i nøjagtigheden og i lydløsheden. Vi har kun to konkurrenter på området, og vi har en fordel her, fortæller Kristian Ravn og fortsætter:

- Vi investerer meget i projektet, og det er selvfølgelig en stor fordel for os, at vi er kommet ind under Fred. Olsen-paraplyen og har så stærke ejere. Potentialet er stort. Ser vi på markedspotentialet frem til 2030, er det på 12 milliarder euro. Det er rigtig mange penge. Universal Foundation blev købt af Fred. Olsen i 2011, men vi var aldrig kommet så langt, hvis der ikke havde været så gode støttemuligheder i Danmark, lyder det rosende fra Kristian Ravn.

Med flytningen til Fredericia håber han på at udnytte synergieffekter med de to søsterselskaber, der har masser af maritim erfaring, men altså også at tiltrække de menneskelige ressourcer, der skal til for at på længere sigt at gøre Universal Foundation til en god forretning i et marked i voldsom vækst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce