Annonce
Vejle

Kunst med wauw-effekt: 400 elever syede 200.000 sting

Asta Kaag Thorndahl til venstre og Alma Dahlhus Amstrup førte saksen, da den nye vægudsmykning på Hældagerskolen blev afsløret torsdag. Foto: Leif Baun
Torsdag afslørede eleverne på Hældagerskolen et kunstværk, som de har arbejdet på i et år. De fik stor indflydelse på det færdige resultat.

Bredballe: - Skolelederen kom ud fra sit kontor og udbrød "wauw" ved synet af kunstværket, da vi var ved at hænge det op og ikke havde nået at dække det til. Men ingen vidste, at det netop var "wauw-effekten", vi gik efter i arbejdet. Så kunstværket virker.

Det siger Gitte Bendixen, der er lærer i design og håndværk på Hældagerskolen. Arbejdet begyndte efter sommerferien sidste år, og torsdag blev resultatet afsløret.

Det er produktet af 400 elevers indsats i et år. Og det er en ganske anden arbejdsplan end de voksnes idé om, at nok kunne klare det på seks uger.

Annonce

- Vi fandt ud af, at I ville have noget mere "wauw", end vi troede. Derfor er det også endt med, at nogle af pigerne fra 6. klasse har synet ekstra på frivillig basis. Da vi skulle have det op at hænge, måtte vi have fat i nogle af drengene. Det tog to timer og var så hårdt, at jeg kom til at svede, og nogle af jer pruttede. Jeg håber, kunstværket vil hænge her, til jeres børn går på skolen, fortalte Gitte Bendixen i sin tale ved afsløringen.

Livstræets fakta

Der skal følgende ingredienser til, hvis man vil gøre Hældagerskolen kunsten efter:

  • 400 børn
  • 6 lærere
  • 10 kvadratmeter stativ
  • 3000 stofkugler
  • 80-100 meter bomuldsstof
  • 500 liter presset fiberfyld
  • 200.000 håndsyede sting
  • 1 års arbejde.

Gået på klingen tænkte hun, at det nok ville holde i to-tre år. Det er imprægneret, og det er forbudt at røre ved det, selv om det er meget "indbydende rent sanseligt", som Gitte Bendixen udtrykker det.

Til gengæld er der en lille pude ved siden af i samme stof, som efter afspritning må røres.


Da vi skulle have det op at hænge, måtte vi have fat i nogle af drengene. Det tog to timer og var så hårdt, at jeg kom til at svede, og nogle af jer pruttede. Jeg håber, kunstværket vil hænge her, til jeres børn går på skolen.

Gitte Bendixen, lærer på Hældagerskolen


- Det er børnenes kunstværk. Det udbredte ejerskab betyder, at der er mange politibetjente til at holde øje med værket, siger han.

Hældagerskolen fik mandag et kunstværk, som eleverne selv har skabt. 3000 små stofposer danner tilsammen et billede af et træ. Foto: Leif Baun

Én af de ting, de voksne ikke havde forudset, var elevernes lyst til et værk, der indeholdt et motiv frem for blot en masse farvede puder. Motivet blev et træ, og titlen er "Livstræet".

Undervejs har eleverne haft fat i mange af deres fag. De regnede sig blandt andet frem til, at kunstværkets 3000 små stofposer ikke måtte fyldes med ris, fordi det så ville komme til at veje et halvt ton. Det duede heller ikke at fylde poserne med plaststykker fra perleplader. Indkøbet af dem ville løbe op i 40.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

Annonce