Annonce
Vejle

Kunst og arkitektur: Indtager Vejle Fjord med flydekunst

Kuldsejlet er titlen påTine Oksbjerg bidrag til Floating Art 2017, som kunne ses på fjorden foran Bølgen i Vejle. Foto: Vejle Kunstmuseum

90 kunstnere fra ind og udland har indsendt bidrag til den flydende kunstudstilling Floating Art 2018.

Vejle: Vejle Kunstmuseum har modtaget dobbelt så mange forslag til kunst- og arkitekturprojekter til sommerudstillingen Floating Art på Vejle Fjord, som museet fik i fjor.

90 kunstnere og arkitekter har indsendt forslag til udstillingen, der har Vejle Fjord som ramme. En tredjedel af dem er fra udlandet, og både Europa og USA er med i feltet, der nu skal nærstuderes af den nedsatte jury.

Kunstmuseet har i år meget bevidst efterspurgt kunst- og arkitekturprojekter, som eksperimenterer med formatet samt inddrager og indtager vandet som en del af værket.

- Samspillet mellem kunst og arkitektur vokser alle vegne. Det er en spændende tendens, som udfordrer både kunstneren og arkitekten, og som vi forventer os meget af i årets udgave af Floating Art, siger Pernille Rom Bruun, der er museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum og kurator på udstillingen.

Samspillet mellem kunst og arkitektur vokser alle vegne. Det er en spændende tendens, som udfordrer både kunstneren og arkitekten, og som vi forventer os meget af i årets udgave af Floating Art.

Pernille Rom Bruun, museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum
Heads up er udført af Gudrun Steen-Andersen, og denne skulptur på fjordens vand og var også et led i Floating Art 2017. Foto: Vejle Kunstmuseum

12 flydende projekter

Floating Art 2018 sætter internationalt fokus på ung kunst og ung arkitektur. Derfor er studerende fra arkitektskoler og kunstakademier over hele verden inviteret til at komme med forslag til udstillingen i år.

Koblingen mellem kunst og arkitektur kan også ses i Vejles havneområde, hvor udstillingen bliver at se hele sommeren.

Havneområdet er levende, her mødes nyt og gammelt, her ligger kajakøen, Bølgen, Rødkilde Gymnasium og Vejle Lystbådehavn. Her er fiskepladser, beboelse, Skyttehushaven og Kirks Kapitals nye domicil, Fjordenhus tegnet af den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson.

Floating Art 2018 vil omfatter 12 flydende kunst- og arkitekturprojekter, og udstillingen åbner sankthansaften 23. juni og slutter 2. september, når Trekantområdets Festuge slutter.

Juryen, der skal vælge de 12 værker, er: Rektor Sanne Kofod Olsen, Det Kongelige Danske Kunstakademi, kunstfaglig leder Jacob Fabricius, Kunsthal Aarhus, professor og arkitekt Anders Abraham, Den Kongelige Danske Arkitektskole, designer Morten Kirk Johansen, Kirk Kapital, og museumsinspektør Pernille Rom Bruun, Vejle Kunstmuseum.

Værelse med udsigt. SAådan kaldte Jeaquin Zaragoza og Marianne Jørgensens deres fælles bidrag til Floating Art 2017. Foto: Vejle Kuntmuseum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live fra pressemøde: Alle test af Eriksen ser fine ud - har holdt videomøde med landsholdskollegerne

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce