Annonce
Vejle

Kunst og arkitektur: Indtager Vejle Fjord med flydekunst

Kuldsejlet er titlen påTine Oksbjerg bidrag til Floating Art 2017, som kunne ses på fjorden foran Bølgen i Vejle. Foto: Vejle Kunstmuseum

90 kunstnere fra ind og udland har indsendt bidrag til den flydende kunstudstilling Floating Art 2018.

Vejle: Vejle Kunstmuseum har modtaget dobbelt så mange forslag til kunst- og arkitekturprojekter til sommerudstillingen Floating Art på Vejle Fjord, som museet fik i fjor.

90 kunstnere og arkitekter har indsendt forslag til udstillingen, der har Vejle Fjord som ramme. En tredjedel af dem er fra udlandet, og både Europa og USA er med i feltet, der nu skal nærstuderes af den nedsatte jury.

Kunstmuseet har i år meget bevidst efterspurgt kunst- og arkitekturprojekter, som eksperimenterer med formatet samt inddrager og indtager vandet som en del af værket.

- Samspillet mellem kunst og arkitektur vokser alle vegne. Det er en spændende tendens, som udfordrer både kunstneren og arkitekten, og som vi forventer os meget af i årets udgave af Floating Art, siger Pernille Rom Bruun, der er museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum og kurator på udstillingen.

Samspillet mellem kunst og arkitektur vokser alle vegne. Det er en spændende tendens, som udfordrer både kunstneren og arkitekten, og som vi forventer os meget af i årets udgave af Floating Art.

Pernille Rom Bruun, museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum
Heads up er udført af Gudrun Steen-Andersen, og denne skulptur på fjordens vand og var også et led i Floating Art 2017. Foto: Vejle Kunstmuseum

12 flydende projekter

Floating Art 2018 sætter internationalt fokus på ung kunst og ung arkitektur. Derfor er studerende fra arkitektskoler og kunstakademier over hele verden inviteret til at komme med forslag til udstillingen i år.

Koblingen mellem kunst og arkitektur kan også ses i Vejles havneområde, hvor udstillingen bliver at se hele sommeren.

Havneområdet er levende, her mødes nyt og gammelt, her ligger kajakøen, Bølgen, Rødkilde Gymnasium og Vejle Lystbådehavn. Her er fiskepladser, beboelse, Skyttehushaven og Kirks Kapitals nye domicil, Fjordenhus tegnet af den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson.

Floating Art 2018 vil omfatter 12 flydende kunst- og arkitekturprojekter, og udstillingen åbner sankthansaften 23. juni og slutter 2. september, når Trekantområdets Festuge slutter.

Juryen, der skal vælge de 12 værker, er: Rektor Sanne Kofod Olsen, Det Kongelige Danske Kunstakademi, kunstfaglig leder Jacob Fabricius, Kunsthal Aarhus, professor og arkitekt Anders Abraham, Den Kongelige Danske Arkitektskole, designer Morten Kirk Johansen, Kirk Kapital, og museumsinspektør Pernille Rom Bruun, Vejle Kunstmuseum.

Værelse med udsigt. SAådan kaldte Jeaquin Zaragoza og Marianne Jørgensens deres fælles bidrag til Floating Art 2017. Foto: Vejle Kuntmuseum
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB møder ude Brøndby; bliver den onde stime brudt?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Vejle Boldklub

Træner Peter Sørensen er uden betænkelighed: Derfor ligner det lyndebut til VB’s nyeste mand

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Annonce