Annonce
Erhverv

Kunst og erhverv arbejder sammen: Mere kunst på vej til Kanalbyen

Værkerne af Peter Holst Henckel i opgangene i Langebropunkthusene får snart selskab. Mere kunst i Kanalbyen er på vej. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Nyt partnerskab mellem Arbejdernes Landsbank og Kanalbyen skal skaffe flere internationalt kendte kunstnere til udsmykningen af det nye boligområde.
Annonce

Fredericia: Arbejdernes Landsbank og Kanalbyen har indgået et nyt partnerskab, der gør banken til hovedsponsor på kunst i den nye bydel over de næste tre år. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

For at tilføje en ekstra dimension til det nye byområde har byudviklingsselskabet bag Kanalbyen i samarbejde med Statens Kunstfond og bygherrerne udpeget en række bygningsværker, der skal udformes i samarbejde med kunstnere.

Partnerskabet er ifølge administrerende direktør Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv et eksempel på, hvordan kultur- og erhvervsliv kan gå hånd i hånd.

- Partnerskabet mellem Arbejdernes Landsbank og Kanalbyen i Fredericia er et godt eksempel på noget, vi ser mere og mere af, nemlig at aktører fra kultur- og erhvervsliv indgår strategiske alliancer, der skaber værdi for mange. Kunsten kommer ud over rampen, Kanalbyen bliver et bedre sted at være, og Arbejdernes Landsbank får nogle nye forretningsmuligheder, oplyser Brian Mikkelsen.

Annonce

Forhandler med internationale kunstnere

I Kanalbyen i Fredericia er der ligeledes stor glæde over, at partnerskabet nu er en realitet.

- Partnerskabet med Arbejdernes Landsbank betyder alverden for os. For det første kan vi nu tiltrække nogle højt anerkendte kunstnere, som vil være med til at skabe store og anderledes oplevelser. Det betyder mere livskvalitet for dem, der bruger byen. For os som byudviklingsselskab betyder det, at vi får en større eksponering uden for Fredericia, end vi ellers ville have haft. Endelig giver et treårigt partnerskab os ro til at arbejde videre med at planlægge en endnu mere langsigtet strategi, hvor næste skridt for eksempel kunne være endnu mere langstrakte partnerskaber med fonde, siger projektdirektør Tim Halvorsen fra Kanalbyen.

Indtil videre har kunstneren Peter Holst Henckel realiseret værket Flora Danica Aquatica i et boligbyggeri i Kanalbyen, mens billedkunstner Signe Guttormsen lige nu er i gang med at realisere værket ”DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE” i et offentligt gårdrum. Samtidig forhandles der med internationalt anerkendte kunstnere om flere store, nye projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce