Annoncørbetalt indhold

Kunst og kultur fremmer helbredet

Spørgsmålet er, om du kan udnytte kunsten til egen fordel?

Dette indhold er sponsoreret

Aalborg Kommune udarbejdede sidste år et forløb, der gik under navnet Kulturvitaminer, hvor borgere, der var sygemeldt med let til moderat stress, angst eller depression, deltog i et tilrettelagt program fyldt med kulturelle aktiviteter. Forløbet varede i 10 uger, og deltagerne blev inddraget i alt fra fællessang og kreative workshops til byvandring og overværelse af prøver i Aalborg Symfoniorkester.

En rapport, udarbejdet af postdoc Anita Jensen fra Nordjysk Center for Kultur og Sundhed på Aalborg Universitet (AAU), konkluderede, at deltagerne efter 10 uger oplevede færre angstanfald, mere energi, bedre selvværd og forbedrede sociale færdigheder. Kort og godt er kunst og kultur godt for sjælen og for vores helbred - men hvordan gør du kunsten til en kontinuerlig del af din egen hverdag?

Indret dig med kunst

Skal kunsten være en del af dit daglige liv, handler det først og fremmest om at indrette dig med kunst. Det kan være alt fra skulpturer og malerier til kunstbøger og plakater. Hvordan ved du så, om noget er kunst, tænker du måske - men det er ikke så svært endda. Kunst er nemlig individuelt.

Når du skal vælge kunst til hjemmet, skal du lade mavefornemmelsen styre dig. Hvad synes du om, og hvad synes du ikke om? Vækker billederne, farverne eller formene nogle følelser i dig, så gå på opdagelse i dem og mærk efter, om det er et stykke kunst, du vil blive gladere af at se på hver eneste dag.

Og husk - kunst er for alle. Det behøver ikke at være dyrt, før det er godt. Det handler om stemning, farver, former og følelser, og det finder du i alle prisklasser.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.