Annonce
Vejle

Kunsten blev revet op af jorden: Bilist bakkede ind i skulptur og kørte sin vej

Pontus Kjerrmans skulpturbænk i Vejle blev stillet op overfor det lille springvand Midgårdsbrønden i 2003. - Billedet er fra 2014, hvor museumsinspektør ved Vejle Kunstmuseum Trine Grøne udpegede bænken som sin "yndlingsplet i Vejle". Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce

Vejle: Et vidne var vaks til at notere registreringsnummeret på den bil, som søndag formiddag klokken 11.58 bakkede ind i skulpturbænken i Torvegade.

Uheldet skete i forbindelse med en bakkemanøvre, hvor bilisten først ramte bænken, der står mellem to skulpturer, og derefter også ramte den ene skulptur. Denne blev i samme forbindelse trukket fem centimeter op af flisebelægningen, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

Da bilisten derefter kørte fremad, ramte vedkommende en betonkantsten, som formentlig forårsagede større skader på højre side af bilen.

Efterfølgende kørte føreren fra stedet.

Politiet kontaktede bilens ejer, efter at vidnet på stedet havde oplyst registreringsnummeret.

Ejeren fortalte, at han havde lånt bilen ud til en anden, og denne person fik man navnet på.

- Vedkommende skal muligvis sigtes for at være kørt fra uheldsstedet uden af oplyse, hvem vedkommende var. Men det er selvfølgelig ikke let at give sine oplysninger til en skulptur, erkender vicepolitiinspektøren, som antager, at skulpturen tilhører Vejle Kommune.

Skulpturbænken og det tilhørende springvand er skabt af kunstneren Pontus Kjerrman.  Bænken blev stillet op i 2003.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce