Annonce
Vejle

Kunstmuseets nyophængning: Rembrandts mesterværker vises med ny intensitet

Vejle Kunstmuseum har 51 Rembrandt-værker i sin samling, de er juvelerne, som nu vises i en ny intens og nærværende iscenesættelse. Foto: Yilmaz Polat

Vejle Kunstmuseum har nyophængt den permanente samling med grafikken som hjerteslaget og planer om at formidle Rembrandts mesterværker digitalt.

Vejle: Grafikken er hjerteslaget i Vejle Kunstmuseums samling. Og de 51 værker af grafikkens store mester, den verdensberømte hollænder Rembrandt van Rijn, er juvelerne i samlingen.

Flere af dem er sjældne, og Rembrandt er allerede her i ny-iscenesættelsen af de permanente udstillinger i fokus og kommer det endnu mere i fremtiden, når formidlingen af mesterværkerne vil ske på en interaktiv digital opslagstavle i et ny-indrettet Rembrandt-rum i det nuværende magasin.

- På Vejle Museerne har vi fundet 700.000 -800.000 kroner til satsningen hos os selv og via fonde. Så håber vi på at få et tilsvarende beløb bevilget af Vejle Kommune, så vi kan gå i gang med planen. Den er et led i museets strategi og udviklingsplan, som blev vedtaget sidste år, siger museumschef Ove Sørensen, Vejle Museerne.

Seks nye permanente udstillinger fordeler sig i 10 rum, og Rembrandt og alle de andre ældre grafiske mestres værker præsenteres på en ny intens måde i sortmalede rum.

Jeg synes, præsentationen af Rembrandts værker og den ældre grafik er utroligt spændende. Den emmer af nærvær og intensitet. Den røde farver fremhæver Palle Nielsens kunst, og de mange portrætter, der hænger tæt, er en stor oplevelse.

Bodil Dittmer, museumsgæst

Gratis omvisning hver onsdag

Vejle Kunstmuseums inspektører, Trine Grøne og Pernille Rom Bruun er klar til at vise museets gæster rundt i de nye permanente udstillinger ved gratis omvisninger hver onsdag i maj. 9., 16., 23. og 30. maj viser de rundt mellem klokken 15 og 16.Der er ingen tilmelding, interesserede skal bare møde op på kunstmuseet, Flegborg 16-18, Vejle.

Vejle Kunstmuseum har Danmarks næststørste samling af grafik og værker på papir, og det er der fokus på i ny-ophængningens seks nye permanente udstillinger fordelt i 10 rum på kunstmuseet.

Museumsinspektør Pernille Rom Bruun fortæller om kunstmuseets samling af ældre grafik, som stammer fra etatsråd Eckardts samling, der grundlagde museet. Foto: Yilmaz PolatFoto:Yilmaz Polat

Kulturudvalgsformand, viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen, er glad for ny-ophængningen.

- Den er interessant og gør museumsgæster aktive i stedet for passive, siger han.

I knaldrøde rum som kontrast til Palle Nielsens sort-hvide univers vises serien "Orfeus og Eurydike", og i det mørkegrønne rum er John Kørners serie om den danske medvirken i i krigen i Afghanistan en stærk oplevelse.

Guldalderkunsten, den konstruerede virkelighed, der var et politisk projekt, som handlede om at få danskere til at elske fædrelandet, er matchet med ny dansk kunst, som stiller museumsgæsten det direkte spørgsmål: Hvad er danskhed?

Det kan man så overveje på vej til de to rum, hvor portrætterne hænger tæt som et bud på kunstens selfies gennem tiden.

Bodil Dittmer var blandt de første, der så ny-ophængningen.

- Jeg synes, præsentationen af Rembrandt og den ældre grafik er utroligt spændende, den emmer af nærvær og intensitet. Den røde farver fremhæver Palle Nielsens kunst, og de mange portrætter, der hænger tæt, er en stor oplevelse, siger Bodil Dittmer.

MuseumsinspektørTrine Grøne guider kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen gennem nyophængningen på Vejle Kunstmuseum, som omfatter seks nye permanente udstilling i 10 rum. Foto: Yilmaz Polat
Guldalderen vises på en helt ny måde, som fortæller historien om guldalderen som et politisk projekt, der skulle få danskerne til at elske deres land. Den konstruerede virkelighed i de gamle malerier matches af ny dansk kunst, der stiller spørgsmålet: Hvad er danskhed? Foto: Yilmaz Polat
Ny farvestrålende dansk grafik har fået en plads i den nye iscenesættelse på Vejle Kunstmuseum. Foto: Yilmaz Polat
Museumsinspektør Trine Grøne fortæller om den amerikanske kunstner David Shrigleys grafiske værker, som Ny Carlsberg Fondet har doneret til Vejle Kunstmuseum De hænger ved trappen op til 1. sal, når man forlader Maskinrummet, hvor der er plads til spontane udstillinger. Foto: Yilmaz Polat
Palle Nielsens sort-hvide billedunivers fremhæves på de knaldrøde vægge. Foto: Vejle Museerne
"Se mig" er temaet for portrætgalleriet i salonophængning med portrætter fra gulv til loft. Foto: Vejle Museerne
John Kørners serie fra Afghanistan i det mørkegrønne rum giver stof til eftertanke. Foto: Vejle Museerne
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce