Annonce
Jelling

Kunstner fortæller om at komme til Danmark

Den colombiansk/danske kunstner David Ramirez Gomez udstiller i Byens Kunst fra 17. marts. Privatfoto.

Gensyn i Byens Kunst med den colombiansk/danske kunstner David Ramirez Gomez, der sidst udstillede i Jelling Kunstforening i 2011.

Jelling: Det er lykkedes for Byens Kunst at få David Ramirez Gomez' stærke og personlige værker i maleri, skulptur, installationer og multimediearejde til Jelling igen.

David Ramirez Gomez kredser hele tiden i sine værker om de eksistentielle vilkår og kriser, der hører med til at flytte til et fremmed land, væk fra sine rødder, sprog og kultur og prøve at få rodfæste i det nye. Han kom hertil i 2009 for at kunne være sammen med sin danske kæreste, er nu gift og bosat i Brabrand og har de seneste år haft en succesfyldt kunstkarriere i ind- og udland.

David Ramirez Gomez arbejder mest med genbrugsmaterialer, han finder i byen. Han kan godt lide, at det materiale, han arbejder med, allerede indeholder en historie. der motiverer ham. Hans lærreder kan være alt fra pap til gamle skabslåger og spånplader. Hans yndlings-genbrugsmateriale til lærreder er baner af pvc

Her er hans egne ord om de kunstneriske processer:

- Jeg arbejder ud fra følelser. Nogle gange er følelsen væk, inden jeg er færdig med maleriet. Så pakker jeg billedet væk og tager det først frem igen, når og hvis følelsen opstår igen. Jeg forsøger ikke at presse et værk igennem. Så er det ikke en ægte følelse. Ærligheden i det, jeg laver, er meget vigtigt.

- Jeg kan gruble mange timer over, om et billede er færdigt. Tager det ned, hænger det op igen tager det ned. Det kommer op at hænge tusinde gange, før jeg tænker: Fuck, nu er det færdigt.

Den direkte rå æstetik i hans værker er præget af inspiration fra tegneserier, karikaturer, graffiti og ekspressiv samtidskunst og fjernt fra gængse forestillinger om det harmoniske og kønne. Stærke brudte farver, kraftige penselstrøg, stoflige kontraster, symboler og sære vilde skildringer af mennesker i handlingsfyldte aktioner. Der er frustration, savn og sorg, men også humor og ømhed i de sprælske fortællinger.

Udstillingen åbner lørdag den 17 marts og kan ses til og med mandag 2. april. Torsdag til søndag kl. 13 - 17. Desuden er der åbent 2. påskedag.

Jeg kan gruble mange timer over, om et billede er færdigt. Tager det ned, hænger det op igen tager det ned. Det kommer op at hænge tusinde gange, før jeg tænker: Fuck, nu er det færdigt.

David Ramirez Gomez
Den colombianske kunstner David Ramirez Gomez gav torsdag aften foredrag i Byens Kunst i Jelling. Foredraget handlende om kunstnerens egne erfaringer med det at være indvandrer i Danmark, fortalt gennem kunst og historier. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce