Annonce
Kultur

Kunstner havde et sæt iskolde kugler med til Vejles borgmester

Henrik Busk Andersen forærede Vejle-borgmester Jens Ejner Christensen et sæt ædlere dele - i ædelt metal. Foto: Mette Mørk
Henrik Busk Andersen havde en overraskelse i bronze med til borgmester Jens Ejner Christensen (V), da Brobyggeren blev afsløret fredag.

Vejle: Ud over den store skulptur, som nu har fået sin faste plads for enden af Vejle Lystbådehavns mole, havde kunstner Henrik Busk Andersen også en mindre gave med i sine arbejdsbuksers lomme ved afsløringen fredag.

Gaven i lommen var til borgmester Jens Ejner Christensen (V).

- Det er et sæt nosser i bronze. Dem kan du bruge, når du forhandler med Christiansborg. Hvis der er problemer med dem, kan du sige: "Mine nosser i Vejle er, så du kan skodde en cigaret på dem". Så går forhandlingerne nok bedre. Hvis du i øvrigt får lyst til at skrive dem på gavelisten, så er værdien omkring 250 kroner, lød det fra Henrik Busk Andersen, som afslørede, at han har forsøgt at afsætte et større sæt til Christiansborg, men at Folketinget har takket nej.

- Men nu ved I i hvert fald, at borgmesteren i Vejle har nosser, sagde Henrik Busk Andersen i sin tale de omkring 70 fremmødte til afsløringen af Brobyggeren.

Henrik Busk Andersen kom selv ind på, at det nye kunstværk vil afføde vidt forskellige reaktioner hos beskuerne.

- Det er med nyskabte kunstværker, som det er med nyfødte mennesker. Der er dem, der vil sige: "Hold kæft, hvor er den grim", men de fleste vokser trods alt fra det, og det vil forhåbentlig også ske for Brobyggeren, lød det fra Henrik Busk Andersen.

Brobyggeren er en gave til Vejle fra den nordjyske kunstner Henrik Busk Andersen. Fredag blev gaven afsløret. Foto: Mette Mørk
Omkring 70 vejlensere trodsede slud og blæst for at overvære afsløringen af byens nye skulptur. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce