Annonce
Egtved

Kursus i ild og mad

Fisk var en vigtig del af kosten i jernalderen. På kurset "Ild og mad" lørdag 28. september kan du enten lære at smede på jernaldermanér eller udforske jernalderens kulinariske madverden. Foto: VejleMuseerne

Vingsted: Ild og mad. To helt essentielle komponenter i menneskets overlevelse i oldtiden.

Lørdag 28. september er Danmarks største rekonstruerede jernalderlandsby i Vingsted ramme om to dagskurser, hvor du kan vælge at gå i smedjen eller gå i "køkkenet" og udforske jernalderens kulinariske madverden.

Efter en kort fælles intro, går smedene i smedjen og bliver beskidte, og madholdet får tændt op i ildstederne og begynder at klargøre råvarerne.

Udover at smede et ildstål, skal smedeholdet lave en pung i læder og brænde hør. Kokkene skal blandt andet samle urter i naturen, rense og tilberede fisk og bage jernalderbrød.

Når deltagerne er færdige, har de lært at slå ild uden tændstikker, fået indblik i det gamle smedefag, hentet ny inspiration til mad over bål og haft en oplevelsesrig dag.

Til november holdes der længere kurser i historiske håndværk i de moderne værksteder på Vingsted Mølle. Se mere på VejleMuseernes hjemmeside. /exp

Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce