Annonce
Egtved

Kvalitetskød og frisk frugt skal trække kunderne tilbage i butikken

Friske varer i frugt og grønt-afdelingen står højt på uddeler Peter Lystrups liste af prioriteter. Foto: Mette Mørk

Aarhusianske Peter Lystrup er brugsens nye mand i Bredsten, og han har ambitioner om at bryde med den dårlige udvikling og gøre forretningen til en favorit blandt de lokale kunder.

Bredsten: Da Peter Lystrup ankom til Dagli'Brugsen i Bredsten i september sidste år, befandt butikken sig i det, han betegner som en negativ spiral: Kundekredsen svandt ind, omsætningen faldt og udvalget på hylderne blev tilsvarende mindre.

Det er den 35-årige uddeler fra Aarhus nu i fuld gang med at lave om på. Han vil gøre butikken til Bredsten-borgernes foretrukne, når der skal købes dagligvarer.

- Vi skal ikke konkurrere med alle discountsupermarkederne, for det er ikke det, der kendetegner os, men vi skal slå os op på at være en god nærbutik med alle de basale varer, man skal bruge i hverdagen, til en god pris, siger Peter Lystrup.

For at nå derhen vil han sørge for, at hylderne altid er fyldt godt op med de varer, som kunderne efterspørger.

- Førhen blev der måske ikke altid lyttet nok til kundernes feedback. Især frugt og grønt-afdelingen fik hug for ikke at have tilstrækkeligt friske varer, og kødafdelingen var folk heller ikke altid helt tilfredse med, så det tog jeg fat på som det første. Vi sørger for for, at hylderne er fyldt op med friske varer af høj kvalitet, og at der altid ser ordentligt ud i butikken, forklarer Peter Lystrup.

Annonce

Jeg lytter altid til, hvad kunderne efterspørger, og de må meget gerne stille krav til os, men så håber jeg også, de til gengæld vil bakke op om butikken.

Peter Lystrup, uddeler

Peter Lystrup

35 år og bosat i Aarhus med sin kæreste.Udlært i en Super Brugsen-butik og har 10 års erfaring indenfor Coop-koncernen.

Kommer fra en stilling som souschef i en Super Brugsen i Aarhus.

Overtog jobbet som uddeler i Bredsten i september 2017.

Selvom Peter Lystrup arbejder i Bredsten og hans kæreste i Vejle, har parret ikke planer om at flytte fra Aarhus, fordi de nyder storbylivet. - Men Bredsten ligger virkelig også i et dejligt område, siger han. Foto: Mette Mørk

Deler medicin og penge ud

Den nye uddeler holder samtidig fast i alle de ekstra servicefunktioner, som brugsen har.

- Vi udleverer stadig medicin og tager imod pakker, og vi kører varer ud til folk, for eksempel på plejehjemmet, siger han.

Det er blot nogle af de ting, som i hans optik gør en brugsbutik til noget specielt, og som retfærdiggør, at nogle varer kan være en lille smule dyrere end i andre butikker.

- Tag en banan for eksempel. I Netto koster den to kroner, og hos os koster den 2,25, men jeg synes ikke, det er de 25 ører, der skal afgøre, hvor man handler. Til gengæld giver vi også meget tilbage til lokalområdet, siger Peter Lystrup, der antager, at butikken giver mellem 200.000 og 250.000 kroner om året til lokale foreninger og lignende.

- Hvis det begynder at gå rigtig dårligt, ville det være et af de steder, vi måtte skære, og det ville virkelig være ærgerligt, siger han.

Gode basisvarer til gode priser, præsenteret på indbydende vis. Det er Peter Lystrups strategi for brugsen i Bredsten. Foto: Mette Mørk

Drømmer om ombygning

Nedskæringer i sponsoraterne er der dog ingen udsigt til i øjeblikket, og sådan skulle det gerne fortsætte, hvis den opbakning, som Peter Lystrup har oplevet de seneste fire måneder, varer ved.

- Opbakningen har været rigtig god indtil videre, også målt i handler. Det tager selvfølgelig tid at vende udviklingen, men året er startet rigtig godt, og vi får ros, så det går den rette vej, siger Per Lystrup.

Med tiden håber han, det vil gå så godt, at Coop siger ja til at investere i en ombygning af butikken.

- Ombygningen ville give os mere køleplads og to kasser i stedet for én, så der ikke opstår så meget kø. Vi har allerede tegningerne klar, og butikken ville komme til at se fantastisk ud, så jeg håber, vi kan få planerne godkendt en dag, siger uddeleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Humac politianmeldt for at skjule oplysninger

112

24-årig kørte rundt i heroinrus

Egtved

Se billederne: Vejlevej er spærret - det vil koste op mod en million kroner at få den fikset

Vejle For abonnenter

11-årig fik foden i klemme i Bryggens rullefortov: Centret blev advaret om fejl to måneder inden ulykken

Annonce