Annonce
Hedensted

Kvindelig traktortrækker: Heidi og Little X måtte tage til takke med fjerdeplads ved DM

Den kvindelige traktortrækker Heidi Bonde Jakobsen fra Løsning kørte sin minipuller Little X til en femteplads ved den sidste DM-afdeling i Års 11. september. Foto: X-Team
Drømmen om en podieplads brast, da Heidi Bonde Jakobsen fra Løsning stillede op til den sidste DM-afdeling i traktortræk, der blev afviklet i Års. Hun kørte minipulleren Little X til en femteplads, hvilket udløste en samlet fjerdeplads.

Løsning: Den første danske kvinde på en minipuller siden engang i 90'erne hedder Heidi Bonde Jakobsen, og hun er fra Løsning. 11. september kørte hun sidste afdeling i sin DM-serie i Års, hvor det blev til en lidt skuffende femteplads. Dermed havnede hun lige akkurat uden for podiet i den samlede stilling.

Der er tale om den mindste klasse inden for traktortræk, hvor vægtgrænsen på minipulleren er 950 kilo inklusiv chauffør og brændstof. Sidstnævnte er i øvrigt methanol, som er 99 procent alkohol.

Teamet hedder X-Team, og minipulleren går under navnet Little X, der i øvrigt kunne opleves i forbindelse med Open by Night fredag 20. august i Hedensted.

Annonce

Trækker tonstung slæde

Opgaven, når teamet er til traktortræk, er at trække en 7,5 tons tung slæde så langt som muligt, og det er Heidi Jakobsen faktisk så skrap til, at hun inden den sidste DM-afdeling nummer to i DM-serien - kun 1 point fra en delt førsteplads og udelukkende i konkurrence med mænd.

Der var i alt otte tilmeldte minipullere i serien, så det lykkedes hende at give fire ud af syv mandlige konkurrenter baghjul.

- Det gik desværre ikke som vi havde håbet på. Traktoren begyndte at trække til højre, og Heidi måtte slippe gassen lidt for at rette op før hun kunne gå på gassen igen, men det kostede meter, så det blev kun til en femteplads på dagen, men trods alt en samlet fjerdeplads i DM, som vi er super stolte over at have opnået med Heidi som chauffør. Det er jo trods alt hendes debutsæson, siger hendes bedre halvdel Christian Nikolajsen, der også er en del af X-Team.

Annonce

Synes det er sjovt

- Jeg gør det, fordi jeg synes, det er sjovt. Det der med at slippe 2500 hestekræfter løs, det kan altså ét eller andet. Og så giver det da også blod på tanden at ligge i den sjove ende af feltet, har 37-årige Heidi Bonde Jakobsen tidligere udtalt til avisen.

Hun bor i et parcelhus på Saturnvej i Løsning sammen med børnene Merle og Magnus på henholdsvis 12 og 16 år, og kæresten Christian Nikolajsen.

Til daglig arbejder Heidi Bonde Jakobsen i et bofællesskab i Hedensted.

Annonce

Klar til en ny sæson

- Det var egentlig planen, at min far skulle køre Little X i næste sæson, men Heidi har fået så meget blod på tanden, at hun helt sikkert vil forsøge at overtale ham til at vige pladsen. Og lur mig om ikke det vil lykkes for hende, griner Christian Nikolajsen, der videre fortæller, at Little X nu er gået i vinterhi på teamets værksted ved Bredebro.

Det gik desværre ikke som vi havde håbet på. Traktoren begyndte at trække til højre, og Heidi måtte slippe gassen lidt for at rette op før hun kunne gå på gassen igen, men det kostede meter.

Christian Nikolajsen, medlem af X-Team og Heidi Bonde Jakobsens kæreste

- Nu står den på service af hele traktoren. Motoren skal skilles og alle dele tjekkes efter, og måske findes lidt flere hestekræfter, så den er klar til først DM-afdeling næste år, som er den første weekend i maj, siger Christian Nikolajsen.

Heidi Bonde Jakobsen og hendes bedre halvdel Christian Nikolajsen er ærgerlige over, at det ikke blev til en podieplacering ved DM i traktortræk for minipullere. Arkivfoto: Henrik Dolmer
Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Hedensted

Patrick kedede sig som ung i Uldum: Nu vil han hjælpe med at skabe et nyt samlingssted i byen

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce