Annonce
Vejle

Kvinder med lange stænger

Camilla Rüger har gået til ballet i seks år. Det holder hun en pause fra, og holder der for kroppen i form med polefitness.
Annonce
Vejles kvinder får lørdag et Pole Fitness-center. "Motion og velvære på den sjove måde" er centrets slogan. Før åbningen har foreningen "Pole Fitness Vejle" 100 medlemmer, og det er der ifølge en af initiativtagerne, Lia Damén, en god grund til. - Interessen for polefitness blev vakt i fitnesscenteret Apollo på Horsensvej. Da centeret gik konkurs og stængerne forsvandt, var der skabt et behov, og det har udviklet sig til Pole Fitness Vejle, siger Lia Damén. Polefitness er en forholdsvis ny fitnessform i Danmark, hvor øvelserne foregår omkring og hængende i en stang forbundet til gulvet og loftet. En mellemting med erotik og fitness. Men bestemt ikke strip, for pigerne har tøj på.
Annonce

Snigpremiere

Vejle Amts Folkeblad var onsdag aften inviteret til snigpremiere. I lokalet er der 12 stænger, og deltagerne skal lave alt fra at gå på den korrekte måde rundt om stangen til at hænge i benene med hovedet nedad. - Vi henvender os til kvinder i alle aldre. Selvfølgelig har man ikke så meget styrke i begyndelsen, men sådan er det jo med alle sportsgrene. - Det giver fysisk styrke især i armene, og når øvelserne bliver sværere, træner man hele kroppen, siger Lia Damén. Hun så gerne flere mænd i centeret. - Når mændene skal ind og træne, så skal de ikke vrikke med røven, men fokusere på at bære deres egen vægt. Det kan være lige så maskulint, som man gør det til, siger Lia Damén. To af pigerne, Camilla Rüger og Katarina Jonsen, er glade for sportsgrenen.
Annonce

Pause fra ballet

- Jeg har gået til ballet i seks år, men holder lige nu en velfortjent pause. Jeg går til polefitness for at træne min krop, og fordi, de akrobatiske øvelser på stangen gør, at man udfordrer sig selv fysisk. - Samtidig er det også et godt supplement til balletten, som jeg skal i gang med igen til næste år, siger Camilla Rüger. Veninden kan heller ikke undvære sportsgrenen. - Det er fysisk hårdt, men dejligt. Jeg synes, det er spændende at få udviklet mine muskler og krop på den måde, siger Katarina Jonsen, der til daglig er studerende, men nu hænger i benene i stangen. Efter en lille times tid i træningslokalet på førstesalen i Havnegade 5, forstår man, at kvinderne fascineres af polefitness. Men hvor er mændene. Det undrer foreningens næstformand, Kirsten Frederiksen, der gerne så nogle flere mænd i centret. - Det er ærgerligt, der ikke er flere mænd. Når man tænker på, hvor fysisk hårdt polefitness er, henvender det sig også til dem. - Polefitness giver i begyndelsen masser af blå mærker, så man skal ikke være en tøsedreng, siger Kirsten Frederiksen. Damén og Frederiksen slår i øvrigt på, at man er velkommen til at tage børnene med til træning i centret, der har åbent mandag til torsdag, 17.00 til 20.00 og fredag fra 16.00 til 18.00. Poole Fitness Vejle holder reception lørdag klokken 14.00 i lokalerne på førstesalen i Havnegade 5.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce