Annonce
Hedensted

Kvinder over 180 cm: Du behøver ikke fortælle os, at vi er høje

Selvom indehaver af caféen Kaas&co i Juelsminde, Charlotte Kaas med sine 167 centimeter er ganske gennemsnitlig, var det hende, der skilte sig ud i lørdags, da der var træf for Facebook-gruppen "Høje Kvinder med hæl". Fra venstre er det Christina Even 185 centimeter, Louise Even 182 centimeter, Annette Hansen 187 centimeter, Lene Egemose 182 centimeter, Gitte Serup 186 centimeter, Joan Nielsen 185 centimeter og Sine Tuborg Kjær Jensen 188 centimeter. Foto: Søren Gylling
Et landsdækkende fællesskab for kvinder på over 180 centimeter har oplevet stor vækst. Lørdag mødtes 10 af dem på Café Kaas i Juelsminde for bl.a. at tale om udfordringer med at købe tøj og sko eller irritationen over altid at blive kommenteret på sin højde.

Juelsminde: En indkøbstur i Bilka kan jo nærmest være et forhindringsløb mellem lavthængende flag og skilte, og skal du prøve tøj, når spejlet dig til hagen, og forhænget stopper lige under brystet.

185 cm høje Joan Nielsen griner, og de ni kvinder omkring hende griner bekræftende med. De ved, hvad hun taler om. De er alle over 180 centimeter høje og med i Facebook-gruppen "Høje kvinder på hæl", der har 3700 medlemmer, heraf er over 400 kommet med den seneste måned.

Lørdag eftermiddag havde de for en stund valgt at flytte snakken om livet som høj kvinde fra skærmen til den lille Café Kaas i Juelsminde, og selvom det er første gang flokken har mødt hinanden, bliver der talt uafbrudt.

- Jeg har været nødt til at klodse mit hæve-sænke skrivebord op, så jeg kan stå op ved det, og forleden da jeg sammen med min familie, min mand på to meter og mine tre døtre, der er samme højde som mig, var til koncert, havde jeg frygtelig ondt af dem, der sad bagved. De kunne ikke kunne se noget som helst, supplerer 182 centimeter høje Lene Egemose fra Brædstrup.

Folk spørger hele tiden, hvor høj man er, og det er umuligt at finde tøj. Til gengæld har man god udsigt til koncerter.

Lene Egemose, 182 centimeter

I øjenhøjde

Hun hørte om Facebook-gruppen fra en kollega og synes, det er ret så fantastisk at være i et selskab, hvor man ikke skiller sig ud eller føler sig stor og klodset. For det er ikke kun sjove anekdoter, der hører med til at være højere end gennemsnittet, der i parentes bemærket er 167,2 cm for kvinder og 181,4 for mænd.

- Nu er jeg for længst blevet voksen, men jeg tror især, det kan være svært som ung pige at være høj. Det er svært at undgå at føle sig lidt forkert, når man hele tiden får at vide, at man er for høj til både det ene og det andet, fortæller Lene Egemose.

Flere af de fremmødte kvinder har ofte oplevet at blive kommenteret på deres højde, og har svært ved at forstå, hvorfor andre har behov for at fortælle dem, at de er høje. Det er de godt klar over. Indimellem bliver kommentarerne endda også negative.

- Jeg er blevet kaldt mange ting; lange hyl, Eiffeltårn og hightower f.eks. Især i Miami, hvor jeg har boet i en periode, skilte jeg mig meget ud, og mange kommenterede på, hvor høj jeg var. Det kan godt blive lidt irriterende i længden. Jeg går jo heller ikke rundt og siger til folk, at de er tykke eller har en stor bagdel, fortæller Gitte Serup, 186 cm og initiativtager til mødet i Juelsminde.

Annonce

Drømmen om høje hæle

En stor del af snakken i gruppen går på tips til indkøb af tøj og sko, for når man er over 180 centimeter, er det svært for ikke at sige umuligt at finde bukser, der er lange nok, eller bluser, der når ned til håndleddet i de almindelige butikker. Ofte skal der søges på nettet og ofte på udenlandske sider.

Udover de mange tips om gode steder at handle tøj og sko er det gode ved fællesskabet online som til møderne i følge kvinderne også, at man bedre kan acceptere sin højde. Måske får man endda samlet mod til at tage en højhælet sko på, som Facebook-gruppen lægger op til.

- Man kan godt tænke, om man virkelig kan tillade sig at tage en højhælet sko på, når man er over 180 centimeter, men efter at være kommet med i gruppen, så tør jeg godt. Man er jo, som man er, og det kan man alligevel ikke ændre på, konstaterer Lene Egemose.

Vidste du at...

Danske mænd og kvinder er i gennemsnit blevet 10 centimeter højere de seneste 100 år. Gennemsnitshøjden er i dag 181,4 cm for mænd og 167,2 cm for kvinder.

Når man er kvinde og over 180 centimeter, er det ofte nødvendigt med specialtøj og sko og andet specialudstyr som ekstra høje borde og stole, sportsudstyr m.m.

Med stor højde følger også ofte lange arme og store fødder.

Forhængene i tøjbutikkernes prøverum skjuler ikke altid bryste,t og spejlet går ofte kun til hagen.

Dating kan være udfordrende, da mange mænd gerne vil være højere end deres kæreste.

Høje kvinder med hæl

Facebook-gruppen Høje kvinder med hæl blev oprettet af Gitte Nøhr Alving i 2016.

Formålet er at skabe et fællesskab, som udspringer af oplevelser af det at være kvinde på 180 centimeter og derover.

Navnet er valgt for at manifestere, at det at være +180 centimeter absolut ingen hindring er for at tage høje hæle på. Det er dog ikke et krav at tage høje hæle på for at blive medlem.

Gruppen har ca. 3800 medlemmer.

Der er langt flere udfordringer ved at være høj kvinde end man som gennemsnitshøj tænker på og fællesskabet er stærkt. Foto: Søren Gylling
En gang om året holdes der et stort landstræf for kvinderne i Facebook-gruppen, mens mindre lokale træf som det i Juelsminde holdes med jævne mellemrum. Foto: Søren Gylling
Lene Egemose fra Brædstrup kom med i fællesskabet via en kollega og har siden også fået sine døtre med i det. Foto: Søren Gylling
10 kvinder deltog i lørdagsmødet i Juelsminde. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce