Annonce
Vejle

Kvinderne sagde nej - så nu går Vejle efter U21-landsholdet: Det koster millioner af kroner

U21-landsholdsspillerne fejrer her en sen udligning i EM-kvalifikationskampen mod Ukraine i september sidste år på Aalborg Portland Park. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Kommune og Vejle Boldklub lægger i fællesskab billet ind på at gøre Vejle Stadion til hjemmebane for fodboldspillerne på det danske U21-landshold.

Vejle: De lokale kultur- og idrætspolitikere tager ikke et nej for et nej.

Sådan kan det næsten se ud, når det gælder Vejle Kommunes tilnærmelser til Dansk Boldspil-Union.

Kommunen flirtede tidligere i år med kvindelandsholdet i håbet om, at Vejle Stadion ville blive hjemmebane for landets bedste kvindelige fodboldspillere. Men her valgte DBU at blive i Viborg.

Annonce

Nu har unionen sendt kampene med de danske herrer på U21-landsholdet i udbud blandt landets kommuner med et stadion med plads til mindst 5000 tilskuere. Og det udbud har et flertal i kultur- og idrætsudvalget netop valgt at lægge billet ind på.

Holdets næste EM-kvalifikation begynder til august i år, men udbuddet gælder hele to kvalifikationsrunder og løber frem til 31. december 2024.

Det er sælgers marked

Vejle Kommune og Vejle Boldklub har i samarbejde ansøgt om værtskabet. Vejle Kommune finansierer udgiften, mens VB skal stå for drift og afvikling af kampene.

Selvom kulturudvalgsformand Dan Arnløv (K) stemte for, erkender han, at prisen på 207.500 kroner per kamp er høj for at blive U21-landsholdes faste hjemmebane.

- Det er rigtigt, at det er ret mange penge per kamp. Men det er lidt sælgers marked, for mange kommuner vil gerne have landsholdet. Det afspejler sig nok i prisen, siger Dan Arnløv.

Udgiften til værtskabet vil beløbe sig til minimum 1,66 millioner kroner og maksimalt til 2,49 millioner kroner over de knap fire år.

Det afhænger af antallet af kampe, som varierer mellem otte og 12 - alt afhængigt af, om holdet skal ud i eventuelle playoff-kampe efter kvalifikationsturneringerne.

Annonce

Vil ikke betale for hotel

Vejle Kommune skal stille stadion og alle dets faciliteter vederlagsfrit til rådighed for DBU, som samtidig har ønsket at få stillet hotelovernatning og transport af spillere og DBU's personale gratis til rådighed i op til tre dage i forbindelse med hjemmekampene.


Det er rigtigt, at det er ret mange penge per kamp. Men det er lidt sælgers marked.

Dan Arnløv (K), kulturudvalgsformand


Det sidste punkt er ikke en del af Vejle Kommunes tilbud, hvilket ville fordyre investeringen, som kulturudvalgsformanden ser flere fordele ved.

- Jeg ser U21-landsholdets kampe som events for byens borgere. Det giver liv i byen, og det er fedt, at der sker noget efter hele coronanedlukningen. Samtidig får vi mulighed for at vise det bedste frem i en sportsgren, sådan som vi også gør med svømmestævner, landsstævnet og med  andre sportsgrene, siger Dan Arnløv.

Annonce

Ikke stadion til de bedste

Han betegner kvindelandsholdet som kommunens førsteprioritet, og de kommunale udgifter for begge landshold er stort set identiske.

Nu hvor aftalen med kvinderne er glippet, går kommunen efter de unge landsholdsspillere.

Til gengæld er det ikke muligt at gå efter de bedste herrer, selvom DBU ellers er begyndt at placere nogle af landskampene uden for nationalareanaen Parken i København.

- Vi har ikke et stadion til at lægge billet ind på A-landsholdet, siger Dan Arnløv.

Landsholdet har i en række år haft hjemmebane på Aalborg Portland Park, og 19. marts offentliggør DBU, om det fortsat skal være Aalborg eller Vejle eller en tredje kommune, der får fast besøg af U21-landsholdet.

Står det til det radikale byrådsmedlem Torben Elsig-Pedersen, skal det dog ikke være Vejle. Han var ene blandt kulturudvalgets medlemmer om at stemme imod buddet.

Annonce

Uhørt mange penge

- Jeg synes, det er uhørt mange penge at bruge op imod 2,4 millioner kroner på nogle ungdomslandskampe, som traditionelt ikke samler ret mange tilskuere. Vi kunne få meget kultur for de penge i Vejle, siger Torben Elsig-Pedersen.

Samtidig er han på vagt over for ønsker, der skal finansieres med penge anvist af økonomiudvalget.

- Det er jeg, fordi økonomiudvalget indtil videre har nægtet at finde finansiering til de coronaudgifter, som staten ikke dækker. I 2020 har staten kun dækket cirka halvdelen af coronaudgifterne, mens den resterende halvdel tørres af på blandt andet vores decentrale institutioner, siger Torben Elsig-Pedersen.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce