Annonce
Vejle

Kvinderne sagde nej - så nu går Vejle efter U21-landsholdet: Det koster millioner af kroner

U21-landsholdsspillerne fejrer her en sen udligning i EM-kvalifikationskampen mod Ukraine i september sidste år på Aalborg Portland Park. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Kommune og Vejle Boldklub lægger i fællesskab billet ind på at gøre Vejle Stadion til hjemmebane for fodboldspillerne på det danske U21-landshold.

Vejle: De lokale kultur- og idrætspolitikere tager ikke et nej for et nej.

Sådan kan det næsten se ud, når det gælder Vejle Kommunes tilnærmelser til Dansk Boldspil-Union.

Kommunen flirtede tidligere i år med kvindelandsholdet i håbet om, at Vejle Stadion ville blive hjemmebane for landets bedste kvindelige fodboldspillere. Men her valgte DBU at blive i Viborg.

Annonce

Nu har unionen sendt kampene med de danske herrer på U21-landsholdet i udbud blandt landets kommuner med et stadion med plads til mindst 5000 tilskuere. Og det udbud har et flertal i kultur- og idrætsudvalget netop valgt at lægge billet ind på.

Holdets næste EM-kvalifikation begynder til august i år, men udbuddet gælder hele to kvalifikationsrunder og løber frem til 31. december 2024.

Det er sælgers marked

Vejle Kommune og Vejle Boldklub har i samarbejde ansøgt om værtskabet. Vejle Kommune finansierer udgiften, mens VB skal stå for drift og afvikling af kampene.

Selvom kulturudvalgsformand Dan Arnløv (K) stemte for, erkender han, at prisen på 207.500 kroner per kamp er høj for at blive U21-landsholdes faste hjemmebane.

- Det er rigtigt, at det er ret mange penge per kamp. Men det er lidt sælgers marked, for mange kommuner vil gerne have landsholdet. Det afspejler sig nok i prisen, siger Dan Arnløv.

Udgiften til værtskabet vil beløbe sig til minimum 1,66 millioner kroner og maksimalt til 2,49 millioner kroner over de knap fire år.

Det afhænger af antallet af kampe, som varierer mellem otte og 12 - alt afhængigt af, om holdet skal ud i eventuelle playoff-kampe efter kvalifikationsturneringerne.

Annonce

Vil ikke betale for hotel

Vejle Kommune skal stille stadion og alle dets faciliteter vederlagsfrit til rådighed for DBU, som samtidig har ønsket at få stillet hotelovernatning og transport af spillere og DBU's personale gratis til rådighed i op til tre dage i forbindelse med hjemmekampene.


Det er rigtigt, at det er ret mange penge per kamp. Men det er lidt sælgers marked.

Dan Arnløv (K), kulturudvalgsformand


Det sidste punkt er ikke en del af Vejle Kommunes tilbud, hvilket ville fordyre investeringen, som kulturudvalgsformanden ser flere fordele ved.

- Jeg ser U21-landsholdets kampe som events for byens borgere. Det giver liv i byen, og det er fedt, at der sker noget efter hele coronanedlukningen. Samtidig får vi mulighed for at vise det bedste frem i en sportsgren, sådan som vi også gør med svømmestævner, landsstævnet og med  andre sportsgrene, siger Dan Arnløv.

Annonce

Ikke stadion til de bedste

Han betegner kvindelandsholdet som kommunens førsteprioritet, og de kommunale udgifter for begge landshold er stort set identiske.

Nu hvor aftalen med kvinderne er glippet, går kommunen efter de unge landsholdsspillere.

Til gengæld er det ikke muligt at gå efter de bedste herrer, selvom DBU ellers er begyndt at placere nogle af landskampene uden for nationalareanaen Parken i København.

- Vi har ikke et stadion til at lægge billet ind på A-landsholdet, siger Dan Arnløv.

Landsholdet har i en række år haft hjemmebane på Aalborg Portland Park, og 19. marts offentliggør DBU, om det fortsat skal være Aalborg eller Vejle eller en tredje kommune, der får fast besøg af U21-landsholdet.

Står det til det radikale byrådsmedlem Torben Elsig-Pedersen, skal det dog ikke være Vejle. Han var ene blandt kulturudvalgets medlemmer om at stemme imod buddet.

Annonce

Uhørt mange penge

- Jeg synes, det er uhørt mange penge at bruge op imod 2,4 millioner kroner på nogle ungdomslandskampe, som traditionelt ikke samler ret mange tilskuere. Vi kunne få meget kultur for de penge i Vejle, siger Torben Elsig-Pedersen.

Samtidig er han på vagt over for ønsker, der skal finansieres med penge anvist af økonomiudvalget.

- Det er jeg, fordi økonomiudvalget indtil videre har nægtet at finde finansiering til de coronaudgifter, som staten ikke dækker. I 2020 har staten kun dækket cirka halvdelen af coronaudgifterne, mens den resterende halvdel tørres af på blandt andet vores decentrale institutioner, siger Torben Elsig-Pedersen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Alarm 112

79-årig kvinde blev kontaktet af Skat, der ville give hende mere end 2000 kroner: 'Jeg kan afsløre, at Skat ikke ringer og giver gaver'

Annonce