Annoncørbetalt indhold

Lån penge akut: 10 gode råd

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Står du i en situation, hvor du føler at der er behov for at låne penge akut, så bør du læse disse 10 gode råd til hvordan du kan lande bedst mulig i de mest trængte perioder. Det er nemlig rigtig fint at have muligheden for at låne, men knap så fint at være nødsaget til at skulle låne.


Annonce

Hav altid en buffer der dækker et tandlægebesøg

Det sker næsten for enhver at man ramler ind i en situation, hvor et lån bliver nødt til at komme op til overvejelse. Det kan være at man er ramlet ind i en periode hvor alle ting ramler på samme tid og bufferen bliver brugt til bilmekanikeren, hvor man ugen efter også lige skal afsted til tandlægen akut med den ondeste tandpine.

Uanset hvilke situationer der er tale om, der gør at man overvejer et lån på det kraftigste, så er det altså noget der kan ske for enhver at man føler sig nødsaget til at låne, på et eller andet tidspunkt i livet. Hvis du står i den situation nu, så er der mulighed for de fleste at låne penge akut og du kan bl.a. se denne fine oversigt over muligheder.


Se om et lån kan vente

Når du skal låne penge akut, er der sjældent mulighed for at banken kan følge med, da der for det meste kræves et møde omkring hvorfor du skal låne, for derefter at skulle vente på at lånet går i orden og pengene står på din konto. Derfor er der mange der tyr til løsningen med de akutlån du kan tage online, for hvis du står fredag aften med tandpine, så er det de færreste der kan bide tænderne sammen helt til mandag eller tirsdag måske.

Det du bør gøre hvis du ramler ind i en sådan situation, er først og fremmest at forsøge at undgå akutlån som du kan optage online. Grunden til at det er bedst at undgå denne form for lån er, at de er markant dyrere end et lån fra f.eks. banken. Det kan muligvis være at du synes at renten er overskuelig og at du derfor ikke ser det store problem med et onlinelån, men ofte er der en høj ÅOP når renten er lav på denne type lån og det kan ende med at koste dig langt mere end hvad du havde regnet med.


Flyt dit dyre lån med det samme det er muligt

Hvis du alligevel vælger at gå med et onlinelån, så er det vigtigt at du lærer at forstå hvad renten, ÅOP, gebyrer mv. står for. Hvad er indenfor rimelighedens grænser og hvad må du for alt i verden ikke sige ja til. Hvis du optager lånet, bør du hurtigst forsøge at lave en aftale med banken om at overtage lånet og forhandle en bedre rente for dig selv hos dem. Det kan i nogle tilfælde være en svær løsning, for nogle långivere kræver urimelige gebyrer når der indfries før det forventede, så sikre dig at du kan indfri dit lån uden omkostninger når du vil.


Kend dit rådighedsbeløb

Når du vil optage et lån, er det en god idé at du kender til dit rådighedsbeløb, så du ved hvor meget du har mulighed for at afdrage hver måned indtil at lånet er indfriet. For at finde dit rådighedsbeløb skal du trække dine faste udgifter samt de nødvendige variable udgifter fra dine indtægter. Det beløb du har til overs, er det beløb du højest kan afdrage med og det er dette beløb du skal forsøge at matche bedst muligt når du vælger hvordan du vil afdrage dit lån. HUSK at der kan være ekstra gebyrer i forhold til automatisk betaling administrationsomkostninger mv. der skal regnes med ind i det samlede beløb du kan undvære hver måned.

Spørg først familie og venner om hjælp

Det bedste af det hele ville være at du rent faktisk godt kan bide tænderne sammen indtil du har en aftale med din egen bank omkring et lån. Hvis du ikke kan dette kan du forsøge at spørge familie eller venner om hjælp. Du bør gøre alt hvad du kan for ikke at optage onlinelån og selvom det kan virke grænseoverskridende at spørge nogen man kender om et lån, så er det bare den bedste mulighed frem for andet, da det som regel kan være rentefrit og fri for nogen gebyrer.


Læg 5% til side

Når du er på den anden side af din knibe og gerne vil sikre dig at du ikke ramler ind i samme situation igen, kan du sikre dig imod at skulle stå i det stress og ubehag det kan være at stå i. Havde du en buffer før alt dette ramlede så har din buffer ganske enkelt ikke været stor nok. Man siger som tommelfingerregel at 5% af de udgifter man har sig hver måned, bør sættes til side til uforudsete omkostninger.


Find et ekstrajob

Hænger din økonomi slet ikke sammen i forhold til at kunne smide 5% af dine udgifter hver måned til side, så kan det være en god idé at se på de poster der allerede kører ud og ind af kontoen. Er der f.eks. mulighed for at oppe indtægterne evt. med et ekstrajob, så kan det være en god idé at gøre dette for en periode indtil du er sikker på at din buffer igen er stor nok og kan klare situationer, hvor alt skulle ramle igen på samme tid.


Fjern unødige udgifter

Hvis der ikke er mulighed for at rykke på de indtægter du allerede har, så kan et andet godt fif her være at se på alle de udgifter der trækkes ud fra kontoen hver måned. Som regel kan der gemme sig ting og sager som man ikke engang anede man stadig betalte til, f.eks. kan det være sådan noget som streamingtjenester der ikke bliver brugt. Opsig dem med det samme du ikke bruger dem, for det tager alligevel ingen ting at hente dem igen, hvis behovet skulle opstå.


Undgå at købe bæreposer

Det kan godt være at det virker som at gå i små sko, men forsøg at spare penge i hverdagen f.eks. når du er nede og handle. Undgå at købe sådan noget som bæreposer og tag i stedet en mulepose eller to med hjemmefra. Det kan hurtigt blive til mange penge du bruger på, hvad der muligvis bliver til en skraldepose.


Sælg ud fra gemmerne

Et sidste tip til hurtigt at komme tilbage på den gode side med finanserne er et tip der både hjælper dig økonomisk men ligesom med bæreposerne så er det også noget der virkelig batter indenfor bæredygtig hverdag. Sælg de ting du ikke længere brugere. Det kan være svært at skille sig af med f.eks. en PlayStation, men hvis den kun bliver brugt en gang i måneden, kan det være at du bare skal låne din kammerats i ny og næ.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.