Annonce
Vejle

Læge er bange for at overse alvorlig sygdom: Patienterne holder sig væk under coronakrisen

- Vi må for eksempel ikke overse en kræftsygdom eller en blindtarmsbetændelse, lyder det fra Peder Ahnfeldt-Mollerup. Han er praktiserende læge i Lægehuset Vejle på Gunhilds Plads. Privatfoto
Normalt har han 22-25 patienter om dagen. Nu bliver cirka en tredjedel væk. Det bekymrer praktiserende læge Peder Ahnfeldt-Mollerup. Han er nervøs for, at alvorlig sygdom ikke bliver opdaget.

Vejle: De praktiserende læger har ikke nær så travlt, som man ellers her i coronakrisen kunne forestille sig.

Faktisk tværtimod. De får langt fra det samme antal henvendelser fra deres patienter som normalt.

Det fortæller Peder Ahnfeldt-Mollerup fra Lægehuset Vejle på Gunhilds Plads. Han er bekymret for, at det kan få konsekvenser, at vejlenserne holder sig hjemme og ikke kommer til ham eller en af hans kollegaer i byen.

- Jeg kan være bekymret for, at folk går for længe med symptomer og overser noget alvorligt, siger Peder Ahnfeldt-Mollerup.

Annonce

Hver tredje bliver væk

Dermed er myndighederne trængt igennem med budskabet, om at man, så vidt det er muligt, skal holde sig hjemme og ellers holde afstand til andre i for eksempel supermarkedet og på jobbet.

Men måske næsten lidt for godt. For selvfølgelig skal man fortsat kontakte sin læge, hvis man har det skidt eller oplever symptomer, som normalt ville få en til at søge hjælp.

- Vi må for eksempel ikke overse en kræftsygdom eller en blindtarmsbetændelse, understreger Peder Ahnfeldt-Mollerup.

Han er i klinikken vant til selv at tilse 22-25 patienter om dagen dag. I denne tid bliver cirka en tredjedel ifølge ham væk.

- Det er en meget speciel situation, som jeg ikke har oplevet tidligere. Så jeg vil godt sende et signal om, at vi stadig er her og holder åbent, fortæller lægen.

Kompromis med faglighed

Hans hverdag er på flere måder anderledes. Alle patienter skal ringe ind, og har man for eksempel besvær med vejrtrækningen, skal man blive væk for at undgå risikoen for at smitte med coronavirus.

Dem er han enten i kontakt med over telefonen eller via en videokonsultation gennem app'en Min Læge.

- Vi skal undgå at smitte hinanden, og det budskab har vejlenserne virkelig taget til sig. Jeg tilser en del uden at sidde overfor dem. Derfor kan folk ikke forvente den helt samme service som normalt, forklarer Peder Ahnfeldt-Mollerup.

- For mig er det heller ikke rart at gå på kompromis med min faglighed. Men det er nødvendigt i denne tid. Normalt udskriver jeg for eksempel heller ikke antibiotika uden at have set patienten først, tilføjer han.

Også berørt økonomisk

Bekymringen for det ringere fremmøde går udelukkende på patienternes ve og vel og ikke Lægehuset Vejles egen økonomi. Som læge Peder Ahnfeldt-Mollerup understreger, skal man ikke have ondt af ham og andre praktiserende læger.

- Vi kan ikke undgå at blive berørt, fordi vi jo bliver betalt for antallet af ydelser, men vi går ikke tilnærmelsesvis fallit eller konkurs, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hjernehold holder sammen

Annonce