Annonce
Vejle

Lægesekretær roser storsind blandt patienterne: De ringer ind for at give deres tid til andre

- Det er så kedeligt at se, men jeg vil gerne fortælle en anden historie om os, siger lægesekretæren efter at have set tilfælde af hamstring af fødevarer. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
En del patienter aflyser deres tid på sygehusets ambulatorium. Ikke fordi de er bange. Men fordi de ønsker give den til dem, der er mere syge end dem selv.
Annonce

Vejle: "Folk er faktisk ret storsindede."

Det mener lægesekretær Gitte Østerlund Marker fra Hjertesygdomme Ambulatoriet på Kolding Sygehus, der også tager imod patienter fra hele Vejle-området.

Hun har også læst alle artiklerne om danskere, der trodsede statsministerens formaninger og styrtede ned i Bilka eller Netto for at hamstre toiletpapir og modermælkserstatning.

- Det er så kedeligt at se, men jeg vil gerne fortælle en anden historie om os. For folk hos os er så venlige, og det gør et virkelig stort indtryk på mig, siger hun til Vejle Amts Folkeblad.

Gitte Østerlund Marker tager i kraft af sin stilling telefonen på afdelingen og taler dermed med et hav af patienter.

En del af dem kontakter hende for at aflyse deres tid. Ikke fordi de er bange.

- Nej, de ringer for at give deres tid videre til andre, der er mere syge end dem selv. De ved godt, at vi går en travl tid i møde, og de ofrer sig selv ved at vente længere end nødvendigt. Det er flot, synes lægesekretæren.

Hjertesygdomme Ambulatoriet fungerer indtil videre nogenlunde normalt. Man har dog måttet aflyse en del tider. Hvor mange i alt, ved Gitte Østerlund Marker ikke.

- Fredag aflyste vi for 15. Det er de mest sårbare, og de bør blive hjemme for at undgå smitterisiko. Derudover er noget undervisning aflyst. Ellers fortsætter vi, siger hun til avisen.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sprit, skift ofte og pas på tvivlsomme kopier: Apotekeren giver gode råd om mundbind

Give

Jesper og Lone har overtaget Givskud El

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce