Annonce
Erhverv

Lægesekretær tog lynbeslutning: Sikrer garnbutiks overlevelse

Birthe Barnekow Nielsen (til højre) har meget, hun skal lære, inden hun overtager Garn i Skovhytten, og Tina Brødsgaard Andersen giver gerne tip fra sig, inden hun slipper ansvaret og ejerskabet. Foto: Michael Svenningsen
Køb butikken! Sådan lød opfordringen, da Birthe Barnekow Nielsen fortalte sin mand, at hun var ked af, at hendes favorit-garnbutik skulle lukke.

Vejle: Langt fra tanke til handling var der ikke, da Birthe Barnekow Nielsen så på de sociale medier, at den vejlensiske garnbutik "Garn i Skovhytten" skulle lukke.

Som omtalt i avisen for to uger siden tog livet som butiksejer for meget tid fra familien, og derfor havde Tina Brødsgaard Andersen besluttet at lukke sin butik i Rådhuspassagen.

Det var ikke lykkedes hende at finde en til at tage over, så kunderne fortsat kunne købe deres garn i passagen. Men så ringede telefonen.

- Jeg så på Tinas opslag på Facebook og Instagram, at hun ville stoppe, og derfor sagde jeg til min mand, at jeg var ked af, at min bedste garnbutik skulle lukke. "Så køb den," sagde han, og det ville jeg lige sove på. Det var søndag for to uger siden, og dagen efter ringede jeg til Tina om aftenen. Vi talte sammen i halvanden time, og det gjorde vi også de to efterfølgende aftener, og nu overtager jeg butikker, fortæller Birthe Barnekow Nielsen med et smil.

Da jeg skulle sige op på mit arbejde, fik jeg lidt kolde fødder. Så sagde Michael, at han ville kalde mig en kylling resten af livet, hvis jeg sprang fra.

Birthe Barnekow Nielsen, kommende indehaver af Garn i Skovhytten

Fik lidt kolde fødder

Hun har arbejdet som lægesekretær i mange år og er ikke normalt typen, der springer ud på dybt vand erhvervsmæssigt. Men her føles det rigtigt, selvom hun pludselig blev i tvivl.

- Da jeg skulle sige op på mit arbejde, fik jeg lidt kolde fødder. Så sagde Michael, at han ville kalde mig en kylling resten af livet, hvis jeg sprang fra, og jeg har fået en enorm opbakning fra både kolleger, venner og familie, fortæller den kommende butiksejer.

Hun har arbejdet en række år på Friklinikken, der for to år siden flyttede fra Give til Grindsted, og hun overtager Garn i Skovhytten 1. december.

- Det er ikke mange forundt at få sin interesse som levebrød. Jeg strikkede meget som ung, og så fik jeg børn og lagde det lidt på hylden. Men interessen er blomstret op igen, og hver gang jeg er i Vejle, er jeg inde i butikken her, fortæller Birthe Barnekow Nielsen.

Annonce

Vejle vinder på gågaden

Tina Brødsgaard Andersen stopper på grund af de mange timer, livet som selvstændig butiksindehaver kræver.

Det skræmmer dog ikke den nye indehaver, som fortsætter med samme udvalg, åbningstider og butiksnavn, mens kunderne også fortsat vil kunne møde butikkens ansatte, Solveigh Damgaard, der bliver efter overtagelsen.

- Jeg har arbejdet på deltid som lægesekretær, men det bliver der slet ikke tale om her. Når man brænder for noget, er man klar til at investere den tid, det kræver. Jeg skal lære en masse og glæder mig til at lære kunderne at kende, og jeg håber, de fortsat har lyst til at komme ind og spørge om alt, siger Birthe Barnekow Nielsen.

Hun bor med sin mand Michael, der er indkøbsdirektør hos Danfoss i Kolding, i Horsens, mens børnene Nikolai på 22 år og Sofie på 18 år er flyttet hjemmefra.

- For mig er det et plus, at butikken ligger i Vejle, som har et dejligt strøg. Der er meget mere stemning og altid mennesker på gågaden i Vejle i forhold til Horsens og Kolding, fortæller Birthe Barnekow Nielsen.

For tre uger siden havde Birthe Barnekow Nielsen ingen planer om at åbne garnbutik i Vejle. Men så læste lægesekretæren fra Horsens, at hendes favorit-garnbutik, Garn i Skovhytten, skulle lukke, og så kom hun på andre tanker. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Får nu en rarere afsked

Tina Brødsgaard Andersen forventer at lukke butikken 28. november, og så skal den nye ejer bruge nogle dage til at komme på plads, så Garn i Skovhytten genåbner 5. december.

Det glæder ikke mindst den snart forhenværende butiksindehaver, der etablerede garnforretningen for tre et halvt år siden.

- Jeg er meget glad. Med al den tid og de kræfter, jeg har lagt i butikken, er det så dejligt, at den lever videre. Også for kundernes skyld. For mange har virkelig været kede af, at jeg lukkede den, og nu bliver det en rarere afsked, at jeg kan fortælle, at butikken fortsætter, siger Tina Brødsgaard Andersen.

- Jeg har virkelig fået bekræftet, at butikken betyder meget for mange. Vi er ikke bare en lille bitte specialforretning. Vi er nået bredt ud, og der er sket meget med branchen. Du behøver ikke have en mormor for at lære at strikke. Det er blevet langt mere tilgængeligt på grund af de sociale medier, tilføjer indehaveren, som fortsat ikke ved, hvad hendes arbejdsmæssige fremtid byder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Annonce