Annonce
Hedensted

Lækage fundet efter 360.000 spildte liter: Koster lodsejer vandregning på minimum 18.000 kr

Vandregningen kommer til at stige med minimum 18.000 kr. for en kunde hos Hornsyld Vandværk, efter et brud sendte 360.000 liter vand ud i ingenting. Arkivfoto: Lene Sørensen

Hornsyld: Rundt regnet 360.000 liter vand nåede at skylle ud af ledningsnettet, inden Hornsyld Vandværk mandag eftermiddag fandt frem til synderen.

Siden torsdag havde jagten været i gang på den massive lækage, der hver time sprøjtede 4000 liter ud af systemet. Eftersøgningsmetoderne strak sig fra de helt tekniske til opslag på sociale medier - og til sidst kørte driftsansvarlig Torben Sørensen i timevis rundt langs det 120 kilometer lange ledningsnet i håbet om at kunne spotte lækagen.

Næste skridt havde været at snævre bruddet ind ved at zonelukke for vandet, men det viste sig heldigvis ikke nødvendigt, da den ramte lodsejer til sidst selv fandt bruddet i baghaven.

Annonce

Af diskretionshensyn ønsker Torben Sørensen ikke at komme nærmere ind på, præcis hvor lækagen var. Der er dog tale om en matrikel lidt ude på landet i det store dækningsområde.

På mange måder var det heldigt, at problemet blev fundet, inden det endte endnu værre. Bruddet viste sig nemlig at være uden for huset, men fordi det løb direkte ned i en rist, havde de mange liter ikke hobet sig op i en iøjnefaldende pøl.

- Og forestil dig, at man havde været hjemmefra i to-tre uger. Det havde godt nok været en dyr fornøjelse at komme hjem til, siger Torben Sørensen.

Eksorbitant vandregning

Billigt bliver det under alle omstændigheder ikke.

I sådanne tilfælde er det den enkelte kunde selv, der kommer til at hænge på den eksorbitante vandregning. Præcis hvad den lyder på, er svært at sige præcist.

Men med en typisk pris på godt 50 kr. pr. kubikmeter vand, bliver det minimum 18.000 kr.

- I dag er vand så dyrt, at vi fra værket yder en service i straks at hjælpe med at finde frem til problemet. På den måde er vi et fællesskab, og det blev også tydeligt ved, hvor mange hundrede personer, der delte vores opslag om at kigge nærmere i alt fra udhuse til brønde, siger Torben Sørensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Annonce