Annonce
forside

Lærere: Fri uden for ferierne går ud over fællesskabetfamilie - Det går ud over fællesskabet i klassen, når forældre tager deres børn med på ferie uden for skolernes officielle ferieuger.

Det siger Dorte Lange, som er næstformand i Danmarks Lærerforening, efter en rundspørge i Berlingske viser, at halvdelen af de adspurgte skoleledere svarer, at der i hver klasse er mindst tre elever væk på ferie uden for skoleferierne.

- Jeg mener, at forældrene burde tænke over, at børn indgår i et fællesskab og i et samarbejde med de andre elever i klassen, når de er i skolen. Det er ikke lige meget for det fællesskab, om alle er til stede, eller om der tit er nogle væk, siger Dorte Lange.

Tre ud af fire skoleledere giver ifølge Berlingske altid tilladelse til, at skolebørn kan plaske rundt i en pool sydpå eller suse ned af skiløjper uden for skoleferien.

- Man er nødt til at give tilladelsen, for man har ikke mulighed for at forhindre forældre i at tage deres børn ud, så lederne gør det jo som regel, når de bliver bedt om det, siger næstformanden.

75 procent af de skoleledere , der har svaret, mener, at ferierne slet ikke eller kun i mindre grad udgør et problem.
Alligevel pointerer flere skoleledere, at det kan være lige meget med tilladelsen, fordi skolelederen ingen magtbeføjelser har, hvis forældrene mod skolens råd tager barnet med på ferie.

Men Dorte Lange mener ikke, skolelederne skal have yderligere magtbeføjelser i de tilfælde, hvor der ikke er enighed om, hvornår skoleelever skal holde fri.

- Skolen skal ikke være et sted, som udøver den form for magt, og jeg synes, det skal være op til forældrene, hvad de vil, siger hun.

/ritzau/Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce