Annonce
Vejle

Lærere kørte 2500 kilometer ud til efterskoleelever: Men Polen og Færøerne - så langt kom de ikke

Emilie Agertoft fra Esbjerg fik torsdag besøg af to af de ansatte fra Grejsdalens Efterskole, nemlig Tue Ælmholt til venstre og Allan Hovaldt. De andre elever rundt om fik også besøg med et håb om "på snarligt gensyn". Foto: Grejsdalens Efterskole
Torsdag var de ansatte på Grejsdalens Efterskole landsdækkende. Ni biler kørte ud til elever fra hele landet. Det var både gæster og værter glade for.

Grejsdalen: - Vore elever er søde til at møde op bag skærmen. Men de ER kede af det. De savner deres efterskole og hinanden.

Sådan siger forstander René Brorson fra Grejsdalens Efterskole. Og når eleverne ikke må komme til skolen, så må skolen jo komme til eleverne.

Så torsdag gik skolen landsdækkende i en aktion, hvor ni biler fulgte planlagte ruter rundt i det meste af Danmark, så eleverne pludselig fik hjemmebesøg af efterskolen. Det var en heldagsoperation, hvor der var mellem fire og ni stop på hver bils rute.

Der var to ansatte i hver bil, og de var på forhånd testet, så smitten ikke blev spredt rundt i landet. Møderne blev holdt udendørs.

Annonce

Kørte tilsammen 2500 kilometer

- Vi har tilsammen kørt 2500 kilometer til Nykøbing Mors, Blåvandshuk, Aabenraa og Helsinge for at nævne nogle af yderpunkterne. Eleverne fra Færøerne og Polen besøgte vi ikke, men vi har ambassadører på Færøerne, som sørgede for, at eleverne dér alligevel fik en opmærksomhed. Hvert sted ville vi sprede glæde, optimisme og håb om det snarlige gensyn, hvor vi igen får lov at dele liv og hverdag med hinanden på efterskolen, siger forstanderen.

Alle elever var megaklar til et møde, og den gensidige gensynsglæde fik tidsplanen til at skride.


Hvert sted ville vi sprede glæde, optimisme og håb om det snarlige gensyn, hvor vi igen får lov at dele liv og hverdag med hinanden på efterskolen.

René Brorson, forstander for Grejsdalens Efterskole


- Det gav et boost på begge sider, konstaterer René Brorson.

Annonce

Snakkesnakkesnakke

Det er anden gang, skolen sender bud ud i landet. Det skete også lige efter nytår med et survival-kit. Men denne gang skulle der snakkes. Og det blev der i en grad, så medbragte aktiviteter og spil aldrig kom frem. Elever og forældre havde glædet sig lige meget. Et sted var der ligefrem flagallé som modtagelse.

- Formålet var at give en hyggelig adspredelse og lade eleverne fornemme, at vi er her. vi skal til møde med Undervisningsministeriet i næste uge. Vi kan jo tro på, at vi må starte igen 15. marts, men man kan godt høre på både forældre og elever, at de ikke tør håbe på noget, for hver gang de har sat næsen op efter noget, så er skuffelsen kæmpestor, når der alligevel ikke blev en åbning til os, siger han.

På nuværende tidspunkt har eleverne 15 uger tilbage.

Annonce

Har haft lukket i et halvt år

Samlet har lærerne været sendt hjem i et halvt år af det sidste år, fordelt på to skoleår.

Undervejs har der været nødundervisning fra klokken 9 til 15 hver dag. Lærerne har haft samtaler med eleverne i deres trivselsgruppe, og eleverne har mødtes til lejrbål på digitale platforme. Men med al respekt, så er det jo lige som ikke helt det samme at dyrke sport sammen på afstand, som forstanderen siger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce