Annonce
Vejle

Læreren stak dem 500 kroner: Studerende kastet for løverne

Ideen med at skulle få kontanter til at gro er en fin læringsoplevelse er de tre UCL-studerende Jimmi Sørensen til venstre, Terezia Hrdlovicova og Hans Arnold Nicolaus enige om. Foto: Jimmi Sørensen
25 studerende på en international uddannelse på UCL i Vejle fik sig en virkelighedsnær overraskelse dagen efter studiestart. De skulle tjene penge på en bæredygtig måde.

Vejle: De havde kun været der en dag, før lærerne delte dem i grupper og stak dem hver en 500 krone-seddel. I gamle dage hed den slags "pengeynglere".

Nu er det en uddannelse på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, der hedder "Innovation and Entrepreneurship". Den har samlet 25 studerende fra hele Europa. Kun fire er danskere.

De fem grupper skulle konkurrere på tre skalaer. Det kaldes 3P - People, Planet, Profit. Det lyder bare bedst på engelsk. Men det handler altså om at finde løsninger, der kan give et overskud og samtidig skabe sociale værdier og ikke skade miljøet.

Det handlede om at få fat i nogle varer og sælge dem videre. Resultaterne var ret forskellige, de valgte løsninger også. Nogle lavede et velkomstparty for de nye studerende, hvor de ville tjene på salg af mad og drikke og give overskuddet til velgørenhed.

Andre fandt genbrugsmøbler og solgte dem videre, mens billetterne til teatret blev givet væk i en popquiz under en fest. Dermed vandt gruppen både i profit og det sociale.

Vi gik fra 0 til 100 kilometer i timen. Vi fik presset kreativiteten, og det var en god læringsoplevelse. Det var noget af en udfordring, og jeg tror kun, det bliver værre.

Terezia Hrdlovicova

Kastet for løverne

Tre af de studerende på holdet er Hans Arnold Nicolaus på 23 år fra Ungarn, Jimmi Sørensen, 36 år, og Terezia Hrdlovicova, 23 år, fra Slovakiet.

De er enige om, at det var en god praktisk start på uddannelsen, der også ryster de studerende sammen. De bygger oven på tidligere studier til en bachelor i innovation og entrepreneurship.

- Vi blev virkelig kastet for løverne. Jeg kører min egen forretning som freelancefotograf, og jeg kan bruge det her til at finde udviklingsmuligheder, siger Jimmi Sørensen.

Annonce

Foranderlig fremtid

- Vi gik fra 0 til 100 kilometer i timen. Vi fik presset kreativiteten, og det var en god læringsoplevelse. Det var noget af en udfordring, og jeg tror kun, det bliver værre. Jeg valgte denne uddannelse, fordi jeg ikke helt ved, hvad jeg vil i mit liv, og det tror jeg, denne uddannelse kan hjælpe med, siger Terezia Hrdlovicova om sine forventninger.

- Jeg har arbejdet for et bilfirma, så jeg er interesseret i import og eksport, fordi jeg vil skabe mit eget firma, siger Hans Arnold Nicolaus.

- Vi blev tvunget til at være kreative. Ting går ikke, som man tror, og man skal kunne ændre sin forretningsplan for at tilpasse sig en situation. Sådan er virkeligheden, tilføjer Jimmy Sørensen.

Det er med god grund, der tales engelsk på UCLs uddannelse "Innovation and Entrepreneurship". For 21 af de 25 er ikke fra Danmark. Her er hele holdet. Foto: Jimmi Sørensen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce