Annonce
Vejle

Læreren stak dem 500 kroner: Studerende kastet for løverne

Ideen med at skulle få kontanter til at gro er en fin læringsoplevelse er de tre UCL-studerende Jimmi Sørensen til venstre, Terezia Hrdlovicova og Hans Arnold Nicolaus enige om. Foto: Jimmi Sørensen
25 studerende på en international uddannelse på UCL i Vejle fik sig en virkelighedsnær overraskelse dagen efter studiestart. De skulle tjene penge på en bæredygtig måde.

Vejle: De havde kun været der en dag, før lærerne delte dem i grupper og stak dem hver en 500 krone-seddel. I gamle dage hed den slags "pengeynglere".

Nu er det en uddannelse på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, der hedder "Innovation and Entrepreneurship". Den har samlet 25 studerende fra hele Europa. Kun fire er danskere.

De fem grupper skulle konkurrere på tre skalaer. Det kaldes 3P - People, Planet, Profit. Det lyder bare bedst på engelsk. Men det handler altså om at finde løsninger, der kan give et overskud og samtidig skabe sociale værdier og ikke skade miljøet.

Det handlede om at få fat i nogle varer og sælge dem videre. Resultaterne var ret forskellige, de valgte løsninger også. Nogle lavede et velkomstparty for de nye studerende, hvor de ville tjene på salg af mad og drikke og give overskuddet til velgørenhed.

Andre fandt genbrugsmøbler og solgte dem videre, mens billetterne til teatret blev givet væk i en popquiz under en fest. Dermed vandt gruppen både i profit og det sociale.

Vi gik fra 0 til 100 kilometer i timen. Vi fik presset kreativiteten, og det var en god læringsoplevelse. Det var noget af en udfordring, og jeg tror kun, det bliver værre.

Terezia Hrdlovicova

Kastet for løverne

Tre af de studerende på holdet er Hans Arnold Nicolaus på 23 år fra Ungarn, Jimmi Sørensen, 36 år, og Terezia Hrdlovicova, 23 år, fra Slovakiet.

De er enige om, at det var en god praktisk start på uddannelsen, der også ryster de studerende sammen. De bygger oven på tidligere studier til en bachelor i innovation og entrepreneurship.

- Vi blev virkelig kastet for løverne. Jeg kører min egen forretning som freelancefotograf, og jeg kan bruge det her til at finde udviklingsmuligheder, siger Jimmi Sørensen.

Annonce

Foranderlig fremtid

- Vi gik fra 0 til 100 kilometer i timen. Vi fik presset kreativiteten, og det var en god læringsoplevelse. Det var noget af en udfordring, og jeg tror kun, det bliver værre. Jeg valgte denne uddannelse, fordi jeg ikke helt ved, hvad jeg vil i mit liv, og det tror jeg, denne uddannelse kan hjælpe med, siger Terezia Hrdlovicova om sine forventninger.

- Jeg har arbejdet for et bilfirma, så jeg er interesseret i import og eksport, fordi jeg vil skabe mit eget firma, siger Hans Arnold Nicolaus.

- Vi blev tvunget til at være kreative. Ting går ikke, som man tror, og man skal kunne ændre sin forretningsplan for at tilpasse sig en situation. Sådan er virkeligheden, tilføjer Jimmy Sørensen.

Det er med god grund, der tales engelsk på UCLs uddannelse "Innovation and Entrepreneurship". For 21 af de 25 er ikke fra Danmark. Her er hele holdet. Foto: Jimmi Sørensen
Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Ny VB'er færdig for resten af sæsonen: Ramt af alvorlig knæskade

Annonce