Annonce
Vejle

Læser undrer sig: Fortovsstump ryddes hver morgen

Denne lille stump fortov måtte ikke nedlægges, men kommunen har pligten til at rydde og det er sket punktligt i denne vintertid. Til gengæld må den stejle sidevej til Højbovej - som pilen peger op ad - ikke ryddes Foto: Google Street View
Kommunen har bevaret nogle få meter fortov, der fører ingen steder hen og samtidigt slået fast, at de selv skal rydde fortovet for sne og is.
Annonce

Vejle: Tapasredaktøren efterlyste i seneste udgave læsere, der undrede sig over dette og hint i Vejle.

Det gav pote. Under overskriften Molbohistorie, tikkede en beretning ind underskrevet revisor emeritus Kaj V. Pedersen.

Den mangeårige revisor havde ikke haft brug for at gå dybt i kommunens regnskab for at konstatere, at skattekronerne kunne bruges smartere her i de seneste ugers vinter.

I 19 år har Kaj V. Pedersen boet på Højbovej på Uhrhøj - eller mere præcist den del af Højbovej, der strækker sig rimeligt stejlt op ad bakke som privat fællesvej.

Da kommunen for et par år siden lagde ny asfalt på Højbovej, kontaktede Kaj V. Pedersen teknisk forvaltning:

"Jeg spurgte forsigtigt forvaltningen om de ikke kunne nedlægge en stump fortov fra Lille Højbovej og til vendepladsen i bunden af Højbovej , idet ingen benyttede dette fortov".

Den mangeårige Uhrhøjborger spurgte, fordi han troede, at det var hans pligt at vedligeholde og rydde fortovet, fordi hans grund støder op til fortovet.

Annonce

Fortov ender blindt

Men nej. Fortovet kunne ikke nedlægges lød svaret ifølge Kaj V. Pedersen. Fortovet fører ganske vist ikke til nogen ejendom og ender blindt - men der skulle være fortov på begge sider af Højbovej.

Til gengæld kunne forvaltningen meddele, at fortovet ikke var hans ansvar, fordi han ikke havde udgang fra grunden til fortovet.


Traktoren er meget omhyggelig med ikke at være saltspreder eller grusspreder på Højbovej , der er ret stejl , for det må den nok ikke.

Kaj V. Pedersen - Uhrhøjboer, der undrer sig


Så langt så godt. Fortovet blev liggende - og snerydning og lignende var altså kommunens ansvar.

Derfor har Kaj V. Pedersen de seneste sne- og isfulde uger hver morgen kunnet oplevet følgende:

Annonce

Fortov ryddes - ikke stejl vej

"Klokken fem har en snetraktor ryddet det lille stykke, hvor der nu står en container , der spærrer halvdelen. Traktoren er meget omhyggelig med ikke at være saltspreder eller grusspreder på Højbovej , der er ret stejl , for det må den nok ikke."

Ifølge Kaj V. Pedersen kunne der ellers være god grund til i stedet at rydde den lille vej. Hans snart 91-årige nabo er afhængig af døgnpleje - men hjemmehjælpen kan ikke køre op ad den glatte vej.

"Selvom naboen har fuld pleje, har de også glemt, at affaldsspandene skal køres ned til Højbovej. Det må jeg så gøre. Det er fint med nabohjælp, men jeg må sige, at smilebåndet er lidt anstrengt, når traktoren ankommer og alle på min vej ikke kan komme op. Godt - vi er pensionister og betaler ejendomsskat med et vist suk!"- lyder afslutningsbemærkningen fra læseren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Give

Millionarv sender klokkespil til Give

Debat

Rasende læser foreslår: Opret permanente affaldsstationer over hele byen med plastikposer, gribetænger og affaldsspande

Annonce