Annonce
Hedensted

Læser undrer sig: Højt græs i vejrabatter spærrer for udsynet

Græsset står højt ved rundkørslen mellem Hovedvejen, Vejlevej og Vestre Ringvej i det sydlige Hedensted. Bilister har derfor svært ved at se cyklister, der kommer i rundkørslen. Foto: Elisabet D. Hyttel
Højt græs i en rundkørsel har fået en læser til at spørge, om kommunen er gået for vidt i forhold til at skabe vild natur. Trafiksikkerheden er dog stadig det vigtigste, understreger vejafdelingen.

Hedensted: Vilde planter, der er til gavn for insekter og dyreliv, har denne sommer fået lov til at vokse i grøftekanter og vejrabatter i Hedensted Kommune.

Formålet er at skabe mere biodiversitet, men måske er det med at være vild med vilje gået for vidt. Det er i hvert fald den undren, som læser Per Bæk sidder med.

Han kører fra Vejle til Hedensted på arbejde, og ved rundkørslen ved Vejlevej og Vestre Ringvej oplever han, at græsset nu er uheldig højt.

Annonce

- Jeg er flere gange blevet overrasket over pludselig at opdage en cyklist eller en fodgænger mellem de to vejbaner. Det høje græs gør, at personerne er svære at få øje på, siger Per Bæk, der har spurgt Folkebladet, om det har noget at gøre med den ændrede rabatslåning.

Der er en cykel/gangsti hele vejen rundt i rundkørslen, og der er hajtænder for de bløde trafikanter, så de skal holde tilbage for bilerne, når de skal gennem rundkørslen. Men alligevel synes Per Bæk, det er ubehageligt at køre på stedet.

- Det er ubehageligt pludselig at se en person på cykel eller gåben meget tæt på og ikke have set dem på afstand. Det lange græs gør, at udsynet reelt er nedsat, forklarer Per Bæk, der også har skrevet til kommunen om problemet.

Klipper oversigtsområder

Det nye fokus på biodiversitet skal dog ikke gå ud over trafiksikkerheden. Det understreger Ole Klidbo Madsen fra Hedensted Kommunes vej- og parkafdeling.

- Trafiksikkerheden kommer i første række, og vi har også været ude og slå græsset flere gange, de steder, hvor der skal være gode oversigtsforhold, fortæller Ole Klidbo Madsen.

Græsset langs de store veje i kommunen, som eksempelvis Hovedvejen, bliver kun klippet en til to gange om året for at skabe mere biodiversitet. Foto: Elisabet D. Hyttel

Før i tiden blev alle rabatter slået flere gange om året, men sidste år begyndte kommunen at slå rabatterne langs hovedvejene en eller to gange om året. Det gælder eksempelvis på vejen mellem Horsens og Vejle. Formålet er at give vilde planter tid til at blomstre til gavn for insekter og andre dyr. Dog bliver rabatterne tæt på kryds og andre steder, hvor der skal være gode oversigtsforhold, slået flere gange om året.


Det lange græs gør, at udsynet reelt er nedsat.

Per Bæk


Derfor bliver rabatterne langs de mindre veje også klippet flere gange om året, ligesom de plejer.

- Hvis borgerne oplever, at der er problemer med trafiksikkerheden, skal de endelig kontakte os, og så tager vi ud og kigger på det, siger Ole Klidbo Madsen, der nu vil kigge på rundkørslen.

Kommunen blev færdig med at klippe alle rabatter for omkring tre uger siden, og i slutningen af august går man i gang igen og klipper alle arealer to eller tre gange inden vinteren.

Spørg Redaktionen

Har du et spørgsmål eller en undren, som du gerne vil have Horsens Folkeblad til at undersøge?

Send det til os via spørgeboksen på spoerg.hsfo.dk. Så er du med til at præge, hvad avisen går i dybden med.

Folkebladet vil jævnligt kigge på spørgsmålene, tage dem op på redaktionsmøder og lægge nogle ud til afstemning.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Boligselskab vil renovere og nedrive boliger for millioner: - Måske skal der genhuses, men det skal ske med ro i maven

Annonce