Annonce
Debat

Læserbrev: Der mangler afklaring i sag om kabelpark og vildtreservat

Læserbrev: I forbindelse med historierne i Vejle Amts Folkeblad, den seneste 14. januar om emnet, har jeg ledt efter et par "væsentlige linjer" om den information, Miljøministeriet og Naturstyrelsen, har om det etablerede Vejle Inderfjord Vildtreservat.

Ifølge informationen strækker området sig i en linje fra Ibækken og over til Bredballe Strand og ind til havneområdet.

Derfor lidt skuffende, at VAF, der ellers promoverer sig bl.a. som værende seriøs og kritisk, ikke har fundet frem til disse restriktioner.

Herudover er der på kommunens hjemmeside bl. a. også en "lovprisning" af Albuen Strand.

Men i den konkrete offentliggjorte dagsorden til det afholdte møde i teknisk udvalg kan læses en længere tekst, som nærmere beskriver "fordele end ulemper" ved etableringen af et påtænkt kabelparkanlæg på området lige vest for Albuen Strand!

Desværre kan jeg ikke se det nævnte vildtreservat nævnt, og så kan man tro noget eller lade være.

Og dermed skal der vel også være en dialog med Miljøministeriet om dette forhold.

I sagsfremstillingen nævnes de landværts nødvendigheder, men intet om tilknyttede p-pladser, der absolut må være nødvendige. Medmindre parken kun må benyttes på regnvejrsdage i sommerperioden, hvor der så nok kan "tilbydes" parkering på pladsen ud for kiosk/servicebygningen!

Det nævnes, at det kan blive aktuelt med en ny samlet kiosk- og servicebygning. Det må vel da forventes, at kommunen ikke skal have forpligtigelser for anlæg og drift af kabelparken og tilhørende faciliteter.

Men lige hvordan, kan man komme lidt i tvivl om, når der i sidste afsnit bl.a. nævnes, at "hvis tilladelse opnås... skal der træffes politisk beslutning om det videre forløb... udbud og fordeling af anlægs- og driftsudgifter... mellem kommunen og en evt. driftsherre".

Det forudsættes, at anlægget skal kunne drives kommercielt - og der sikres offentlig adgang uden betaling herfor...

For "lille jeg" lidt tvetydigt, men det kommer der vel en afklaring på.

Annonce

Det forudsættes, at anlægget skal kunne drives kommercielt - og der sikres offentlig adgang uden betaling herfor... For "lille jeg" lidt tvetydigt, men det kommer der vel en afklaring på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Navnet er: Artium

Annonce