Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Husk - det var socialdemokraterne selv, der lagde loft over kommunernes budget

Læserbrev: Martin Sikær fra Socialdemokratiet i Vejle Byråd er i Vejle Amts Folkeblad 27. april 2019 talsmand for at bruge nogle af de mange penge i kassen på velfærd.

Det er prisværdigt. Men han glemmer i samme åndedrag at fortælle, at budgetloven er indført af Helle Thorning-Schmidt-regeringen.

Budgetloven lægger loft over udgifterne i kommuner, regioner og staten. Enhedslisten har hele tiden været imod budgetloven, da vi kunne forudse dens negative konsekvenser.

Fagbevægelsens Hovedorganisation har beregnet, at siden 2011 er der fjernet 832,6 millioner kroner fra Vejle kommunes budget. Det er færre penge til velfærd.

Vi så også for nylig, at Vejle Byråd ekstraordinært har tilført voksenudvalget 14 millioner kroner til et presset budget i år. Men der skal stadig spares syv millioner kroner i år.

Det er alt på Vejle Kommunes budget fra hjemmehjælp, daginstitutioner og folkeskolen, der ligger under for den stramme økonomi. Budgetloven blev indført af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre og Konservative med virkning fra 2014. Disse partier må stå til ansvar for deres økonomiske politik, der presser folk. Heriblandt de ansatte i kommunen.

I øvrigt er budgetloven indført for at overholde EU's finanspagt. Afskaf budgetloven. Prioriter velfærd. Vil Birgitte Vind det?

Flemming Leer Jakobsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce