Annonce
Debat

Læserbrev om Vejle og veteranerne: Hvor er det tyndt og respektløst!

Erik-Munch Sørensen. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Den menneskelige fantasi er stor, og der er næsten ingen grænser for, hvad man kan forestille sig og indleve sig i. Dog er der visse ting, som selv den mest veludviklede og livlige fantasi ikke kan mestre, og det handler meget om indlevelse i andre menneskers traumer og sorg.

Jeg har en livlig fantasi, og jeg har mistet mennesker i min nærmeste omkreds, så jeg føler også, at jeg kender til sorg og traumer - men når det kommer til at forestille mig, at jeg befinder mig i en aktiv krigszone, så rækker min fantasi ikke.

Trods mange krigsfilm og film med Rambo forbliver det på fantasiplanet, fordi jeg sikkert også instinktivt vægrer mig mod at folde min fantasi rundt om krig, død og ødelæggelse.


Man orkede åbenbart heller ikke at fejre flagdagen ved den vanlige ceremoni ved mindestenen i Skyttehushaven på veteranernes dag 5. september - undskyldningen var corona.


Derfor appellerer det til min dybeste respekt og medfølelse, når modige unge danske mænd drager i krig for Danmark og verdenssamfundet, fordi jeg ved, at de rædsler, som de fleste bliver udsat for, er af en karakter, som min fantasi ikke rækker til.

Og derfor ligger det naturligt i min opfattelse, at de hjemvendte unge soldater, veteranerne, behandles med den fornødne respekt og omsorg - fordi de ofre, som de personligt, og som deres familier har ydet er så store, at vi ikke moralsk kan forsvare at svigte dem, hverken veteraner eller familier, efter den uselviske og heroiske indsats for vort fælles bedste!!

Jeg er derfor også dybt indigneret på veteranernes og deres familiers vegne over, at Vejle Kommune vil ansætte en konsulent med dobbeltrolle, til misbrugsområdet og veteranerne - det er dog en respektløs og usmagelig sammenblanding af forvaltningsområder!!

Og så orkede man åbenbart heller ikke at fejre flagdagen ved den vanlige ceremoni ved mindestenen i Skyttehushaven på veteranernes dag 5. september - undskyldningen var corona.

Hvor er det tyndt og respektløst! Vi har haft corona i et halvt år og har lært meget - desuden plejer arrangementet at være udendørs! Vejle Kommune har råd til at gøre en anstændig indsats, men vælger at skide på veteranerne!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jung giver koncert i Vejle Musikteater

Billund

Det er en ommer!

Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce