Annonce
Jelling

Læserbrev: Sådan kan staten spare millioner af kroner på Billundbanen

Selv om Leif Truelsen bor langt fra Jelling, er han meget optaget af debatten om Billundbanen, som måske bliver etableret mellem Jelling og Billund. Arkivfoto: Leif Baun

Læserbrev: I et åbent brev til medlemmerne af Folketingets Transportudvalg har jeg delt mine tanker og idéer om jernbanebroen over Vejle Fjord og jernbanen mellem Jelling og Billund.

I forhold til jernbanen mellem Jelling og Billund foreslår jeg, at der bygges en letbane fra Gadbjerg til Billund. Toges skal køre på biogas, indtil det bliver muligt at bruge brint som brændstof.

Det giver en lang række fordele:

Man undgår, at biltrafikken i Jelling bryder totalt sammen. Samtidig bliver det muligt at opretholde den nuværende trafik mellem Vejle og Struer.

Rejsende til og fra Billund kan skifte i Gadbjerg og undgår dermed en ekstra rejsetid. Med en station i Gadbjerg bliver det muligt for borgere i Gadbjerg at bruge toget imod både Vejle og Herning.

Man undgår at anlægge spor i fredede områder, og man undgår at anlægge dobbelt spor fra Jelling til Gadbjerg for at få plads til trafikken.

Ulemperne er, at staten sparer penge, når de undgår at grave de store bjerge af jord i det fredede område væk. Staten sparer også penge ved at undlade at elektrificere det ekstra spor mellem Jelling og Gadbjerg. Derudover spares der også penge ved at bruge biogas eller brint frem for at elektrificere banen til Billund.

Min interesse for jernbanedriften er ene og alene, at den skal være så god som overhovedet muligt, samtidig med at den er så billig som mulig.

De overskydende penge kan jo bruges på vores børn, lige fra vuggestuen til de skal på arbejdsmarkedet som lønarbejder. Behovet der er voldsom stort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce