Annonce
Debat

Læserbrev: Sæt godsbanegården i stand - og lad åen svinge forbi

Göteborg. Foto: Otto Hansen
Annonce

Læserbrev: Det ovenstående billede er ikke taget i Vejle. Men: Det kunne blive virkelighed også i Vejle.

Billedet er fra Göteborg og viser en gammel, smukt og nænsomt restaureret bygning, hvor vandets tilstedeværelse og nærhed skaber den fuldendte helhed.

Det kan endnu nås at træffe andre beslutninger om anvendelse af Posthusgrunden. Vejle er en unik by med en gågade og et handelsliv, der flere gange har fået priser som Danmarks bedste handelsby. Lad Vejle blive ved med at være det.


Vi har brug for noget særligt og unikt. Det eneste, der mangler, er nogle visionære politiske beslutninger. Den gamle godsbanegård er ideel til formålet.


Vejle vil gerne være endnu mere attraktiv og unik.

Det bliver vi ikke ved at bygge flere butikscentre efter samme koncept, som ses overalt på kloden fra Buenos Aires til Vladivostok.

Vi har brug for noget særligt og unikt. Vi har endda mulighederne. Det eneste, der mangler, er nogle visionære politiske beslutninger. Den gamle godsbanegård er ideel til formålet. Den skal restaureres og ikke pilles ned.

Åen kunne føres hen forbi Godsbanegården. Der kunne etableres små specialbutikker, arbejdende værksteder for iværksættere, satellitbibliotek, cafeer, legepladser, ”holdeplads for kano- og kajakroere, bilfri grønne områder og meget mere.

Det kunne gøres via lokale håndværkere med social ansvarlighed.

I restaurerings-perioden kunne erhvervsskolernes praktik henlægges til projektet. Det vil også fremme de gode intentioner om at støtte det lokale håndværker og forretningsliv.

Hvor mange lokale virksomheder indgår mon i NPV's projekt?

Kom nu i gang. Vi kan godt som by vise vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce