Annonce
Debat

Læserbrev om ældreplejen: Vi må håbe, hæderlige embedsmænd og politikere kan vinde over dårlig moral og kultur

Erik Mathiasen. Privatfoto


Annonce

Læserbrev: Tidligere brugte Vejle Kommune et slogan, der hed: "Vejle Kommune skal kunne ses fra månen".

Fra månen kunne man imidlertid se alt for meget, især på Vejle Havn!

Denne historie vidner desværre om, at det stadig er et kønnere syn at se op på månen end ned på Vejle Kommune.

Spøg til side - for alvoren omkring eksempelvis arbejdsmiljøet i Vejle Kommune er p.t. åbenbart ingen spøg!

Baggrunden for historien i VAF omkring arbejdsmiljøet i ældreplejen er som så ofre, at ingen i embedsværket vil indrømme, at der sidder inkompetente folk i ledelsen, som i dette tilfælde ødelægger plejepersonalets arbejdsmiljø og på sigt måske også ødelægger medarbejdernes helbred og tilværelse.

Det er slemt nok, at de ansvarlige i ledelserne ikke vil indrømme alvorlig ledelsessvigt, men når VAF skriver, at der også er medarbejdere, der slet ikke tør stå frem, så er ledelseskulturen jo helt uacceptabel.

Hvor er fagforeningen og Arbejdstilsynet henne? Tør personalet måske i virkeligheden slet ikke rette henvendelse til disse organer på grund af risiko for at blive "angivet" og siden måske blacklistet?


Kommunen hyrer nok et "uvildigt" konsulentfirma, der skal fortælle en historie, som frikender magten og sparker til medarbejderne.

Erik Mathiasen


Nu hyrer kommunen nok et klassisk, såkaldt "uvildigt" konsulentfirma, der skal fortælle en historie, som frikender magten og sparker til medarbejderne på gulvet med beskyldninger om for eksempel "samarbejdsvanskeligheder".

Nuvel - det er en "kraftig" påstand. Men som ansat i det gamle Vejle Amt tilbage i 1990'erne oplevede jeg som tillidsmand og SU-medlem et konsulentfirma hyret af amtet, der var mere end villig til at lade sig korrumpere og udfærdige falske konsulentrapporter!

Jeg tror, moralen er bedre i dag (?), og vi må derfor håbe, at de hæderlige embedsmænd og politikere kan vinde over den dårlige moral og kultur.

Tak til VAF for god, faktuel og kritisk journalistik. Jeg håber, VAF vil følge denne sag, til problemerne er løst på en sådan måde, at ingen bliver ofret og måske fremadrettet blacklistet for at dække over ledelsessvigt.

Som pårørende til en ældre borger i Vejle Kommune har jeg kun oplevet det menige plejepersonale i hjemmeplejen som utroligt dygtige, engagerede og altid imødekommende med et venligt smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce