Annonce
Trekantområdet

Løb Latinermilen i Kulturnatten

Kolding: Løbet Latinermilen afvikles i forbindelse med Kulturnatten 23. august. Løbet starter kl. 17 ved den gamle Brugs i Låsbygade og går via, en delvist hemmelig rute, gennem Latinerkvarteret og Låsbybanke, med mål i Nicolai Komplekset ud for den store scene.

Latinermilen er opstået på baggrund af samarbejdet mellem de erhvervsdrivende i området og arrangeret af Bodyzen Løbeklinik i Låsbygade og Kolding KFUM Atletik & Motion.

Navnet bygger på dels kvarterets navn, der er opstået på baggrund af, at Latinskolen i sin tid lå i området. Derfor var det oplagt at kigge på de romerske måleenheder, hvor en romersk mil er præcis 1479 meter, opmålt på 1000 dobbeltskridt af de romerske soldater i Romerriget. Her stod milepælene (Mille Passus) med 1479 meters afstand med angivelse af afstanden til Rom.

På turen gennem Latinerkvarteret vil man ramme centrum for alle aktiviteter i kvarteret, Låsbybanke to gange, komme igennem Adelgade og Axeltorv, så der vil være masser af tilskuere over det hele.

Overskuddet fra løbet går ubeskåret til ungdomsafdelingen i Kolding KFUM Atletik & Motion, og man kan læse mere på Latinermilen.dk på nettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce