Annonce
Kultur

Lørdagens fem Roskilde-nedslag

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad, udvælger hver dag fem musiknavne fra Roskilde-programmet.
Dagen byder på morgensang og britisk kult-afslutning på festivalen.

Hver dag bringer den gamle redaktør - og Roskilde-veteran - fem bud på gode festival-oplevelser.

Annonce

1. Sing Along

Gloria 10.30: Sing Along. Hver morgen - nå, ja, på en festival er 10.30 altså morgen - er der morgensang i hallen, der huser Gloria-scenen. På scenen er et band bestående af lokale musikere. De spiller gamle kendte klassikere fra folkemusikken og rockhistorien. På en skærm kører teksten, og så synger alle ellers med.

Først er man som dansker selvfølgelig lidt blasert, men når man ser, at alle andre synger med for fuld hals, så smider man hæmninger og synger med. Det er faktisk en fremragende kur mod tømmermænd.

2. The Armed

Pavilion 14.15: The Armed. Efter morgenskønsang skal systemet lige renses ud. Og det kan man klare med amerikanske The Armed, som af en hjemmeside får sin musik beskrevet som pop med rabies. Med andre hardcore punk.

3. Janelle Monae

Orange 19.00: Janelle Monae: Så er der dømt R&B-party på Orange Scene med amerikanske Janelle Monae, der plejer at lade musikken ledsage af et helt forrygende sceneshow. Hun udgav i 2018 det voldsomt anmelderroste album Pynk. Det bliver en fest.

4. The Cure

Orange 23.00: The Cure. Find det sorte tøj og eye-lineren frem, The Cure er på vej. Og Roskilde er hjemmebane for dette britiske kultband og deres smukke, mørke popsange. Seks gange har bandet spillet her.

5. The Comet is Coming

Apollo 23.45: The Comet is Coming. Vi slutter dagen af med kosmisk jazz fra britiske The Comet is Coming. Deres mål er at få os alle til at danse og flippe ud. Og når klokken nærmer sig midnat i Roskilde, plejer det ikke at være nogen svær opgave.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce