Annonce
Vejle

Løse hunde stresser skovens dyr

Dette skilt er ikke til at tage fejl af, og flere vil komme op i Vejles bynære skove, hvor nogle hundeejere ikke kender reglerne eller bevidst overtræder dem, når de slipper deres hunde løs i de kommunale skove. Det er ikke tilladt. Foto: Torben Juhler

Dyrene i Vejles bynære skove er stressede, og intet er værre end løse hunde

Vejle: Et nyt skilt er lige banket op ved indgangen til Sønderskoven for enden af Tjørnevej.

Det er henvendt til hundeejere, og teksten er ikke til at misforstå: Hold din hund i snor!

- Vi har sat skiltet op, fordi vi har fået klager fra beboere på vejen over hundeluftere, der ikke tager hundenes efterladenskaber med sig. Men vi vil også sætte piktogrammer og skilte op andre steder i skovene, fortæller driftsleder for de kommunale skove, Lars-Bo Lykke Christensen.

Når flere lignende skilte bliver sat op i de bynære skove, handler det om at formidle hvilken almindelig god opførsel, kommunen forventer af alle skovens forskellige brugergrupper. Det handler om at overholde de regler, der gælder i skovene.

Værre end løbere og cyklister

Skiltet ved Tjørnevej er også kommet op på et tidspunkt, hvor dyrene i Vejles bynære skove er presset i de mest bynære områder. Det konstaterede Vejle Kommune ved selvsyn for tre uger siden, hvor den årlige jagt og bestandstælling blev gennemført.

Det kommunale jagtselskab gik en hel dag i Sønderskoven, Nørreskoven og i Munkebjerg og så kun tre rådyr, et par egern og nogle snepper gennem seks timer.

- Undersøgelser viser, at løsgående hunde er et af de største problemer for vildt og fugle. De bliver ekstremt skræmt, når en løs hund løber rundt i skoven. Det kan tage lang tid, før vildtet kommer tilbage. Det er meget værre, end når for eksempel en orienteringsløber, en mountainbiker eller en stor gruppe af mennesker kommer forbi, fortæller projektleder Kristian Jager Nykrog fra Vejle Kommunes Natur og Friluftsliv.

Annonce

Slip hunden løs i hundeskoven

Han henviser de hundeejere, der foretrækker at slippe hunden fri i skovbunden, til de hundeskove, kommunen har anlagt.

Indtil videre er de i Sønderskoven tæt på Søndermarkshallen, i Mølholm Ådal ved Sønderdalen, i Nørreskoven ved Dyrehaven, i Børkop og Give. Derudover forventes en ny hundeskov indviet i Jelling i løbet af foråret.

- Vi har netop lavet hundeskovene for at have et tilbud til dem, der gerne vil have deres hunde til at tonse rundt, siger projektlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce