Annonce
Hedensted

Løsning får flere p-pladser og ny sti under jernbanen

Siden sommerferien har der været en tunnel under banen på Jernbanegade i Løsning, men stien, der hører til, mangler endnu. Foto: Elisabet D. Hyttel
Siden sommerferien har en tunnel under jernbanen i Løsning været spærret af, men nu har byrådet sat penge af til at få stien under banen færdig. Samtidigt får Jernbanegade flere p-pladser.
Annonce

Løsning: Går man en tur langs Jernbanegade i Løsning, bliver man mødt af et lidt mærkeligt syn.

En tunnel under jernbanen, som er spærret fuldstændig af. Det skyldes, at Hedensted Kommune i sommer fik mulighed for at lave tunnelen samtidigt med, at Banedanmark udførte sporarbejde.

Men på det tidspunkt var kommunen ikke klar til at lave selve stien, men det er man nu. Byrådet bevilligede onsdag penge til at få stien lavet færdig. Den skal strække sig fra Jernbanegade under jernbanen og op langs banen til Skolegade og således forbinde Løsning med det nye boligområde Valmuevænget og området, hvor det på sigt er meningen at flytte stadion hen.

Stien kommer til at koster 3,8 millioner kr. og bliver både for gående og cyklister.

Annonce

Dyrere projekt

I samme omgang vil kommunen anlægge en række nye pladser langs Jernbanegade syd for den gamle station. Det er tanken, at de skal bruges af Løsning Skole og på sigt til Byens Hus, et forsamlingshus for foreningen i byen. P-pladserne kommer til at koste to millioner kroner.

Byrådet skulle samtidigt bevillige yderligere 1,4 millioner kroner til selve arbejdet med tunnelen. Det skyldes ifølge ingeniør Knud Steen Hansen, at Banedanmark har øget kravene til, hvor stor en strækning af skinnerne, man skal genoprette efter sådan et projekt.

- Der er kommet nye krav til, hvordan man skal genoprette skinnerne i kurver, så i stedet for at genoprette 97 meter skulle vi genoprette 1520 meter. Da det er Banedanmark, der er myndighed på området, er det dem, der bestemmer, hvordan det skal være, og at det er kommunen, der skal betale, siger Knud Steen Hansen.

Det arbejde er færdigt, og nu skal man i gang med at detailplanlægge både stien og p-pladserne.

Pengene kommer fra kommunens pulje til byprojekter, og sti og p-pladser ventes færdige i løbet af 2021.

Løsnings udviklingsplan

Under navnet "En stationsby skifter spor" er der lavet en samlet udviklingsplan for Løsning, som blandt andet indebærer:

  • Løsning Stadion flyttes fra den nuværende placering på Tranebovej til en placering på den anden side af jernbanen. Den nuværende fodboldbane udstykkes i stedet til parcelhusgrunde.
  • Der bygges et multihus midt i byen.
  • Der skabes to nye boligområder med parceller og tæt-lav bebyggelse henholdsvis mellem Frederikslystvej og Teglværksvej samt Skolegade.
  • En gang- og cykeltunnel under jernbanen skal binde byen sammen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Vejle

Forældre til udviklingshæmmede er bekymrede: Hvornår skal vores børn egentlig vaccineres?

Annonce