Annonce
Give

Løve var forsvundet: Dyrepark måtte lukke løveanlæg

Løver holder faktisk gerne til i træerne. Men er der masser af løv, kan de være vanskelige at få øje på. Derfor lukkede Zootopia løveanlægget for gæster i et par timer forrige søndag.
Zootopia måtte lukke det store løveanlæg for besøgende. En løve var forsvundet, men blev dog fundet i et træ.

Givskud: Måske læser løver aviser og lader sig inspirere af vore politikere.

I hvert fald forsvandt en af dyreparkens løver en søndag eftermiddag og det store løveanlæg blev lukket for publikum, mens jagten på den forsvundne løve stod på. Det lykkedes efter et par timer at lokalisere løven.

Den havde sat sig op i træ, hvorfra den nægtede at komme ned. Den kom dog senere ned, endda uden at være tilbudt en ministerbil eller få andre politiske indrømmelser.

- Vi patruljerer med traktorer i anlægget hele dagen og holder øje med løverne, og da vores medarbejdere ikke kunne lokalisere denne løve, valgte vi at lukke ned omkring anlægget, siger direktør i Zootopia Richard Østerballe.

- Sandsynligheden for, at løven skulle være sluppet ud, var meget lille. Men sikkerhed er essentielt for os, og derfor valgte vi at lukke anlægget ned fra sidst på eftermiddagen og nogle timer frem.

Løverne bliver talt igen og igen i løbet af en dag. Først i stalden – flere gange. Derefter bliver de løbende talt gennem dagen, så personalet hele tiden ved, hvor de befinder sig. Og igen når de skal ind om aftenen, bliver flokken også talt. Men forrige søndag eftermiddag var der altså en der manglede.

Annonce

Ingen panik

- Vi havde på fornemmelsen, at hun måtte sidde i et træ. Det er ikke så usædvanligt, og når vi af og til ikke lige kan finde en løve, er det ofte fordi, de er kravlet op i et træ i anlægget, og så bliver de lokaliseret ret hurtigt. Lige præcis denne søndag eftermiddag var det også vores formodning. Men vi kunne bare ikke finde hende. Derfor valgte vi at eskortere vores gæster ud af anlægget, så vi kunne lede efter hende. Og fordi det drejede sig om stor farligt et dyr, havde vi skytter parat, forklarer Richard Østerballe.

Løven blev efter et par timer fundet siddende højt oppe i et træ.

- Selvom det er store dyr, kan de godt gemme sig. Især her om sommeren når der er fyldige trækroner med masser af blade. Så det var, som vi havde forventet, siger direktøren.

Der har aldrig været en løve ude blandt gæster i Zootopia. Og sandsynligheden for at det skulle ske, er også utrolig lille.

- Vi har rigtig megen sikkerhed omkring dyrene i parken, men når der sker noget uventet, vil vi hellere sætte det store skyts i gang og så nedskalere derfra for at sikre gæster og personale, forklarer Richard Østerballe og fortsætter:

- Situationen var også rolig. Jeg forstår godt, at nogle gæster kan være blevet urolige, når snak om en forsvunden løve breder sig. Men der opstod ingen panik, og vores personale havde fuldt ud styr på situationen, siger Richard Østerballe.

Og løvinden kom tilbage i flokken igen. Gående, ikke kørende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce