Annonce
Danmark

Løvkvist: Første lille sprække i Venstres regionale trumfkort

Stepanie Lose på valgplakat i Vejle. Der er ikke store odds på, at hun kommer til at forlade posten som regionsformand i Syddanmark lige foreløbigt. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Ingen havde set det komme: At Venstre i Region Syddanmark ville komme styrket ud af tidligere regionsformand Carl Holsts fatale indtræden i og efterfølgende exit fra landspolitik.

Men nuværende regionsformand i Syddanmark og næstformand i Venstre, Stephanie Lose, har vist sig som det klart mest pålidelige politiske trumfkort, Venstre har at byde på.

Efter Lose på valgaftenen for fire år siden kørte SF's stemmesluger Villy Søvndal rundt på bag og albuer i konstitueringsaftalen, har hun siddet så sikkert og stabilt i formandsstolen, at det har suget al håb og kampiver ud af det, der i Region Syddanmark skulle forestille at være hendes modstandere.

Annonce

Søvndal er videre og forsøger nu at indtage Kolding Rådhus i stedet for regionshuset i Vejle. Og SF's forsøg på en frisk ny kandidat i Mikkel Dragsmose-Hansen gik ravende galt, da han for nylig fik 30 dages fængsel for blufærdighedskrænkelse i en tilståelsessag, hvor han havde videresendt private billeder af seksuel karakter. Nu er det Annette Blynel, der er SF's spidskandidat - hun er folkepensionist og fik 530 personlige stemmer sidste gang (Villy Søvndal fik 69.000).

Socialdemokratiets spidskandidat i mange år, Poul Erik Svendsen, har også opgivet ævred og taget samme retning som Søvndal. Svendsen prøver nu at bliver borgmester i Assens i stedet for at prøve igen-igen at blive regionsformand. Og som erstatning er det ikke lykkedes Socialdemokratiet at finde et kort, som levnes nogle chancer i konkurrencen med Lose.

Ingen kendte kandidater fra Syddanmarks byråd eller fra landspolitik turde tage kampen op mod Lose, så det blev Mette With Hagensen, der er helt blottet for politisk erfaring bortset fra, at hun i to omgange har fejlet i sine forsøg på at blive valgt til byrådet i Varde - for Venstre. Hagensen har en bittelille kendthedsfaktor fra sin tid som formand for henholdsvis Skole & Forældre og Børnerådet, men ikke noget, der får Stephanie Lose til at skælve. Ikke engang i With Hagensens eget parti, Socialdemokratiet, tror man på hende. Måske om fire år ...

Men så kom der nogle velresearchede historier fra Information om en undersøgelse af forureningsskandalen i Grindsted. Senest med en vinkel om at Region Syddanmark med Stephanie Lose i spidsen skulle have malet et manipuleret skønmaleri i en pressemeddelelse om de sundhedsmæssige konsekvenser for borgerne i Grindsted af forureningen.

Det er den første reelle angrebsflanke, der er blevet åbnet mod Stephanie Lose. Indtil nu har selv politiske modstandere i regionsrådet generelt besunget Loses kompetencer, stil og personlighed - ordentlighed er det ord, der går igen. Det eneste kritikpunkt, modstanderne kan mønstre, er, at Lose har det med at være så detaljeorienteret og dybt inde i sagerne, at hun nogle gange kan forveksles med en embedsmand. Og at hun muligvis kan have så meget at se til, efter hun er blevet næstformand for Venstre på landsplan, at hun måske giver de rigtige embedsmænd for lidt modspil.

Problemet med angrebsflanken i forbindelse med historierne om Grindsted-forureningen er, at de andre partier har svært ved at tro på, at Lose har begået reelle fejl. Og hvis der faktisk er noget at komme efter, er de nervøse for, at det også vil ramme dem.

Her kunne der så være en fordel for Socialdemokratiets spidskandidat Mette With Hagensen, der netop ikke er plaget af at være fedtet ind i noget som helst. Hun kunne køre den helt hårde og kyniske stil og gå i flæsket på Stephanie Lose, selv om det også meget vel kunne tænkes at være flæsket på sine egne. Hvis Hagensen vælger den vej, har vi ikke set tegn på det. Faktisk er der ikke tegn på, at nogle politikere i Region Syddanmark er i stand til at genkende lugten af blod.

Så lige nu - selv efter der er kommet det, der ligner en sprække i Stephanie Loses panser - er modløsheden i Socialdemokratiet massiv. Håbet består i, at Lose på et tidspunkt selv bliver træt af at være regionsformand i Syddanmark ...

Lose har siddet så sikkert og stabilt i formandsstolen, at det har suget al håb og kampiver ud af det, der i Region Syddanmark skulle forestille at være hendes modstandere.

Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Annonce