Annonce
Give

"Lad det gro" skal vokse videre

"Lad det gro" har tidligere som her i 2015 indtaget Torvet og omdannet Væksttræet til et æbeltræ. Ved at gøre Torvet til kommunens bedste legeplads kan man udvikle hle byen, mener styregruppen. Arkivfoto: Jim Hoff

Samarbejdet mellem institutionerne langs Sdr. Ringvej skal "uden for murene". Det kan resultere i kamp om Torvets sjæl og fremtid.

Give: Hvad skal der være på Torvet?

Det er noget af det, der skal diskuteres, når der snart tages fat på arbejdet med at udarbejde den nye visionsplan for Give midtby. Skal der være rigtig Torv med handelsboder? Skal der være en lille scene og masser af mulighed for udendørs servering? Eller skal det være byens bedste legeplads med legeredskaber og sandstrand?

Står det til den styregruppe, som institutionerne langs Sdr. Ringvej har nedsat for at øge deres samarbejde, er valget nemt.

- Helt konkret kunne man jo lave Torvet om til kommunens lækreste legeplads. Med udgangspunkt i børn og familiers velvære og trivsel skaber man på den måde et rum, der vil tiltrække massevis af folk og skabe positiv opmærksomhed omkring bymidten i Give. Vi mener helt sikkert, at man ved at investere i børnene også kan udvikle byen, siger pædagogisk konsulent Karin Vikær Hermansen fra styregruppen.

Den består også af Lotte Lindberg fra Sundhedscenter Vejle og Marie Holst Nielsen, der er ergoterapeut og aktivitetskoordinator på Kastaniehaven. Hun har af kommunen fået tildelt fem ugentlige timer som koordinator på projektet.

Det er vigtigt, at det bliver netop Gives særkende, der kommer til at forme projektet. Derfor er det også vigtigt at alle Gives borgere tager del i arbejdet med visionerne.

Styregruppen bag Lad det gro videre-projektet

Som ringe i vandet

Basis for styregruppen er institutionerne langs Sdr. Ringvej: Kastaniehaven, Firkløverskolen, Søndermarkens Børnehave, Børnegården Søndervand, Agerholm og bofællesskaberne.

De startede for fire år siden "Lad det gro"-projektet og har siden høstet mange erfaringer.

En af dem er, at tålmodighed er en nødvendig ingrediens, både når et nyt samarbejde skal introduceres og når gamle måde at tænke på skal introduceres. En anden erfaring er, at tålmodighed lønner sig.

Det sidste er blevet tydeligt de sidste par år, når der i uge 41 har været fælles aktiviteter mellem de seks institutioner. Deltagertallet er blevet steget år for år. Det har bredt sig som ringe i vandet.

Men nu skal styregruppen sørge for, at samarbejdet kommer ud i byen.

Annonce

Byens særkende

Styregruppen er et samarbejde mellem sundhedsafdelingen, familieafdelingen og dagtilbuddene under Vejle Kommune.

"Lad det gro"-projektet skal kobles sammen med SoL-projektet, Sundhed og Lokalsamfundet. Formålet er at få involveret hele Give i et projekt, der tager sit udgangspunkt i det gode børneliv.

Det er meningen, at projektet skal brede sig og sætte fokus på øget trivsel, sundhed og velvære for alle borgerne i Give uanset om man er enlig, en familie eller om man er ung eller gammel.

- Det er vigtigt, at det bliver netop Gives særkende, der kommer til at forme projektet. Vi ved jo, at Give Udviklingsråd og Vejle Kommune arbejder på en ny visionsplan for Give, og vi er da meget interesserede i at blive medspillere i det projekt, siger Marie Holst Nielsen.

Styregruppen indkalder 13. november til et netværksmøde for institutionsledere og her skal man sammen kreere et oplæg til det visionsseminar, der forventes afholdt i marts 2019. Her vil byens borgere blive inviteret ind til at give deres besyv med i bestræbelserne på at få Give til at gro videre.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Erhverv For abonnenter

Nyt opkøb kan skabe flere arbejdspladser: Virksomhed søger folk med sund fysik og lyst til at bruge deres hænder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce