Annonce
forside

Lad dig ikke lokke af tabte pengesedler: Tricktyve på spil

Tricktyvene fremstår meget venlige og hjælpsomme, men før man ser sig om, er pungen væk og pengene hævet. Arkivfoto
Annonce

Give: Patruljecenter Midt modtog tirsdag tre anmeldelse om tricktyverier med nogenlunde samme fremgangsmåde.

To af tyverierne foregik i Billund Kommune, hvor blandt andre en 73-årig kvinde fra Randbøl mistede et større beløb efter en indkøbstur, hvor hendes dankort blev stjålet.

Det gik også ud over en 65-årig mand i Give.

Fremgangsmåden er - fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross - at tricktyven placerer sig bag sit "offer" i supermarkedet og gør opmærksom på, at der er blevet tabt en pengeseddel på gulvet.

I forvirringen over, hvem pengesedlen tilhører, lykkes det tricktyven at aflure koden til personens dankort-kode og efterfølgende stjæle personens pung.

Netop dette skete for den 65-årige mand fra Give tirsdag omkring klokken 12.30.

I Brugsen fortalte en mand ham på gebrokkent engelsk og med fagter, at der var blevet tabt 100 kroner på gulvet, og efterfølgende blev den 65-årige igen opsøgt af manden ud for en opgang i Enggade. Endnu engang handlede det om de 100 kroner, der var blevet tabt.

- Efterfølgende opdagede han, at hans sorte tegnebog indeholdende Mastercard og kontanter var blevet stjålet fra hans baglomme. Han skyndte sig at få spærret kortet, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Tricktyven beskrives som værende af udenlandsk afstamning, mellem 20 og 30 år, 160 til 165 centimeter høj og kraftig bygget. Han var iført mørkt tøj.

- Både kunder og butiksmedarbejdere skal være opmærksomme på denne her fremgangsmåde, fortæller vicepolitiinspektøren og påpeger, at tricktyvene umiddelbart opfører sig meget venligt og insisterer på, at folk skal have de penge, de angiveligt har tabt.

Men venligheden er altså ren snyd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce