Annonce
Debat

Lad os satse på lynhurtig uddannelse og efteruddannelse af de ledige, før vi sender bud til Manila eller Rio for at hente arbejdskraft

Martin Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Der er meget at glæde sig over i øjeblikket, selv om vores fodboldhold kæmper lidt med resultaterne i 3F Superligaen.

Det går rigtig godt for dansk økonomi. På rekordtid er vi gået fra asken til ilden. Fra ledighed og restriktioner til opsving og rekordhøj beskæftigelse.

Opsvinget betyder imidlertid, at mange virksomheder nu siger, at de mangler arbejdskraft. De vil derfor have adgang til billig arbejdskraft fra Asien og Sydamerika.

Annonce

Vi siger nej. Vi skal i stedet gøre en ekstra indsats for at få vores egne ledige ind i fællesskabet.

Lige nu har vi 160 ledige i 3F Vejle og endnu flere i hele kommunen. Lad os starte med at finde plads til dem i virksomhederne.

Det er netop nu, hvor økonomien kører rigtig godt, at vi skal have de sidste med. Det er nu, virksomhederne skal vise ansvar og åbne deres arbejdspladser for folk, som måske mangler de sidste kvalifikationer for at kunne udføre et job helt rigtigt.

Lad os satse på lynhurtig uddannelse og efteruddannelse af de ledige, før vi sender bud til Manila eller Rio for at hente arbejdskraft.

Lige nu er der hårdt brug for kvalificeret arbejdskraft og reel mangel i enkelte brancher. Men inden virksomhederne klager deres nød i pressen, kan de ringe til os i 3F. Måske vi kan hjælpe med en løsning.

Vi vil også opfordre virksomhederne til søge i den europæiske jobdatabase, Eures. Der er nemlig over 14 millioner europæiske arbejdsløse, som virksomhederne kan hente her og nu uden begrænsninger.

Martin Jensen og Søren Heisel

Vi vil også opfordre virksomhederne til søge i den europæiske jobdatabase, Eures. Der er nemlig over 14 millioner europæiske arbejdsløse, som virksomhederne kan hente her og nu uden begrænsninger, så længe det sker under ordnede løn- og arbejdsvilkår.

På lidt længere sigt skal vi have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Regeringens reformudspil i denne uge er et godt skridt i den rigtige retning, bl.a. med tre helt nye erhvervsskoler med fokus på grøn teknologi og udvikling. En af barriererne er imidlertid, at virksomhederne i årtier har forsømt at oprette praktikpladser.

Så lad os lokalt sætte os ned kommune, arbejdsgiver samt fagbevægelsen og lave en lokal trepartsaftale, så vi kan skabe flere lærepladser og få ledige i job eller uddannelse/efteruddannelse.

Lad os håbe, at vores fodboldhold finder formen igen og spiller sig op over nedrykningsstregen i 3F Superligaen. Og lad os i diskussionen om mangel på arbejdskraft prioritere de ledige før udlændinge fra Asien og Sydamerika. Det skylder vi vores ledige - vi bor jo side om side i vores lokalsamfund.

Søren Heisel. Pressefoto
Annonce
Vejle For abonnenter

Medarbejder på plejecenter er dybt frustreret: - Lige nu er det egentlig kaos

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

323 dage efter corona har Helle fået besked fra senfølgeklinik: Det svarer til en hjerneskade - og det kan blive kronisk

Erhverv For abonnenter

Martin og Allan drak en flaske Ron Zacapa-rom, da de udtænkte deres prisvindende virksomhed: Nu er de blevet købt af amerikanere og har kunder i 26 lande

Alarm 112

Aggressiv gæst kunne ikke få udleveret sin jakke i garderoben - det var der dog en god grund til

Debat For abonnenter

Ældre, demente og personalet på plejehjem råber om hjælp: Tak for opråbet, Nancy Marie og Mie - I er hverdagens helte

Vejle

Vejles måske mindste fødevarebutik synger på sidste vers: - Jeg er så ked af det

Egtved For abonnenter

Nej, Jelling, I har ikke kommunens kedeligste rundkørsler - det har vi

Debat

Borgmesterkandidat om naturnationalpark: Jeg ser rigtig meget frem til den proces og dialog, der nu indledes

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Afgørende vej skal lukkes for trafik igen: Ukendte ledninger forhindrede arbejde med kæmpe-rør

Danmark

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Navne

Stifter af designkoncern med base i Horsens er død: Benny gjorde sine designdrømme til virkelighed

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Ugens dyreste fik hammerslag ved 8.900.000 kroner

Erhverv

Kærestepar har købt velkendt butiksejendom: - Det er den største Ikea-test, vi kan tage sammen

Annonce