Annonce
Debat

Lad regioner overtage fra kommuner: Vi skal sikre retssikkerheden på handicapområdet

Jacob Baez Garrido Olesen. Privatfoto

Læserbrev: Folketinget behandlede for nylig et borgerforslag fra #Enmillionstemmer om, at det højt specialiserede handicapområde skal flyttes væk fra kommunerne. Og det undrer mig ikke, hvorfor der var så mange, der støttede op om forslaget, selvom det blev stemt ned i folketingssalen.

Den måde, mennesker med handicap behandles på i dag, er i mange af tilfældene ikke vores velfærdsstat værdig. Vi bør kunne gøre det bedre.

Alt for mange mennesker med handicap oplever, at deres forløb er fyldt med fejl, fordi der mangler faglig specialiseret viden, og fordi kommunerne tænker for meget i økonomi.

Annonce

Siden amterne blev nedlagt, er det faglige niveau på det højt specialiserede handicapområde kun gået en vej, og det er nedad. Noget, vi i SF har advarede mod, da man valgte at nedlægge amterne uden at sikre den viden og ekspertise, man havde.

Hvis vi skal give den nødvendige hjælp til mennesker med handicap, så kræver det, at man alle steder i landet har adgang til faglig specialiseret viden. Hjælpen må ikke afhænge af tilfældigheder. Forskellene er simpelthen for store i de 98 kommuner. Det er ikke godt nok!

Derfor vil det være oplagt, hvis det var regionerne, der stod for det højt specialiserede handicapområde, for uanset hvilket postnummer man hører ind under, skal man være sikker på, at man kan få den rigtige og faglige kompetente hjælp, som man har ret til, og som man har brug for.

Vi skal sikre dem deres retssikkerhed.


Alt for mange mennesker med handicap oplever, at deres forløb er fyldt med fejl.

Jacob Baez Garrido Olesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce