Annonce
Vejle

Laila sejrede over Europark: De kan ikke tryne almindelige danskere

Laila Johansen (t.h.) og Marianne Agger fra Vejle sejrede sammen med en mand fra Løsning over Europark i landsretten. Det handler om rimelighed, lyder det. Arkivfoto: Mette Mørk

Efter to års kamp for at slippe ud af en parkeringsbøde, har Laila Johansen og to andre bilister vundet over Europark i landsretten. Det handler ikke om pengene, men om rimelighed, siger hun.

Annonce

Vejle: Laila Johansen er en lettet kvinde.

Efter knap to års kamp for at få omstødt en parkeringsbøde, hun i 2015 fik for at holde på Reinholdts Plads, har hun og to andre bilister fået medhold i landsretten i, at skiltningen på området slet ikke var tilstrækkelig.

- Det har været en lang proces, men vi synes alle tre, det har været det værd. Vi synes, det er så uretfærdigt, at der bliver udskrevet striber af bøder på pladsen, når skiltningen er så dårlig, siger Laila Johansen.

Hvis det kan give bedre retfærdighed på landets parkeringspladser, så er det kun godt.

Laila Johansen, bilejer Vejle.
De tre billister fik medhold i landsretten, fordi skiltningen bag banegården er svært at finde rundt i. Arkivfoto Michael Svenningsen
Annonce

Kan ikke trynes

Pladsen har to ejere og derfor to forskellige sæt parkeringsbestemmelser. Hvis man vil parkere i nogle af båsene langs banen skal man trække en parkeringsbillet i en automat, mens parkering i andre af båsene kræver en parkeringstilladelse.

- Skiltningen er så forvirrende, at de fleste helt almindelige danskere ville kunne få en bøde, når de parkerer der. Det syntes vi ikke var i orden, og det var derfor vi i sin tid lod sagen gå til retten, siger Laila Johansen.

Efter bøderne rettede de tre bilister henvendelse til Europark, der står for kontrollen på Reinholdts Plads. Men selskabet ville ifølge Laila Johansen overhovedet ikke lytte.

- Europark ville slet ikke snakke med os, da vi gjorde opmærksom på, at selskabet måske skulle kigge på skiltningen på pladsen. Den behandling, vi fik, var medvirkende til at vi valgte at gå i retten. Vi ville vise, at de her store parkeringsselskaber ikke bare kan tryne helt almindelige danskere, siger Laila Johansen.

Annonce

Urimeligt svært

I første omgang tabte de tre bilister dog sagen i byretten sidste sommer, men de fik efterfølgende tilladelse til at anke dommen til landsretten. Her fik bilisterne altså medhold, og dommen kan komme til at få betydning for, hvordan skiltningen på parkeringspladser i hele landet kommer til at se ud fremover.

- Hvis det kan give bedre retfærdighed på landets parkeringspladser, så er det kun godt. Vi har ikke gjort det for at få hævn eller for pengenes skyld, men fordi vi synes, selskaberne har gjort det urimeligt svært at finde rundt i deres skilteskov. Hvis det var til at finde ud af skiltningen, og jeg havde holdt ulovligt, så havde jeg accepteret bøden, siger Laila Johansen.

Annonce

Måske til Højesteret

Ifølge DR overvejer Europark om selskabet vil anke sagen. Det vil i givet fald kræve, at det såkaldte procesbevillingsnævn finder sagen så principiel, at den skal videre til Højesteret. Den slags tilladelser gives sjældent. Men hvis parkeringsselskabet får lov, så er Laila Johansen og de to andre bilister i sagen klar til at tage en tur mere i retten.

- Hvis det sker, så tænker jeg at det dog er utroligt, hvor langt de er villige til at gå for at bevare deres urimelige skilte. Men får de lov til at anke, så tager vi en tur i Højesteret med, siger Laila Johansen.

Hvis parkeringsselskabet beslutter at prøve at få anket dommen, skal der ansøges hos procesbevillingsnævnet senest fire uger efter dommen i byretten blev afsagt.

Annonce
Annonce
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce