Annonce
Erhverv

Landets tredjestørste universitet åben for at rykke til Vejle: SDU er varm på at lave IT-campus

Det er her i Dandy Business Park, at en eventuel ny afdeling af IT-Universitetet skal placeres og også her, SDU i givet fald vil åbne en campus. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle kan blive den næste by, hvor Syddansk Universitet åbner en campus, lyder det fra SDU.

Vejle: SDU - Syddansk Universitet - der er landets tredjestørste universitet med omkring 30.000 studerende, åbnede i en pressemeddelelse fredag for, at Vejle kan blive det næste sted, universitetet opretter en campus.

SDU har i forvejen campusser i Odense, Kolding, Esbjerg, Sønderborg, Slagelse og København.

- SDU vil gerne tage det ansvar, der ligger i at være med til at løse den bundne opgave om regionalisering af uddannelser udenfor de fire største byer. Derudover er Trekantområdet som et af landets vigtigste industriregioner et helt unikt vækstområde med succesfulde og innovative virksomhedsmiljøer. SDU har nogle helt særlige styrkepositioner inden for IT, som vi gerne vil bringe i spil i opbygningen af forskningsmiljøer og forskningsbaserede uddannelser i Vejle. Det handler helt grundlæggende om, at vi gerne vil være med til at bidrage til yderligere vækst, udvikling og understøttelse af erhvervslivets behov i Vejle og Trekantområdet, lyder det fra Jens Ringsmose, ny rektor på SDU, i pressemeddelelsen.

Annonce

Vejle som IT-hub

SDU er ikke det eneste universitet, der har luftet planer om at oprette et campus i Vejle.

I forbindelse med sommerens politiske aftale om at skære 10 procent af optaget af nye studerende i de fire største byer og flytte 1300 uddannelsespladser ud til resten af landet åbnede IT-Universitetet - der har hovedsæde i København - op for at lave en afdeling i Vejle.

I juni gik Vejle Kommune, IT-Universitetet og Dandy Business Park sammen om at foreslå oprettelsen af 400 studiepladser på bachelorniveau og med mulighed for at fortsætte på en kandidatuddannelse. Fuldt indfaset vil sådan et campus have 1550 indskrevne studerende.

SDU oplyser i sin pressemeddelelse, at et nyt SDU-campus i Vejle, hvis det føres ud i livet, ikke vil medføre udflytning fra de øvrige campusser, men at der i givet fald skal opbygges helt nye uddannelses- og forskningsaktiviteter i Vejle.

- Til at begynde med går vores ambitioner i retning af at opbygge IT-uddannelser, men det ligger dybt i SDU's DNA at tænke tværfagligt - og det åbner op for muligheden for at koble andre fagligheder på. Tilsvarende vil vi også være åbne over for at indgå i samarbejder med andre relevante uddannelsesinstitutioner og lade Vejle fungere som en it-hub, forklarer Jens Ringmose.

Det har ikke været muligt at træffe SDU-rektoren til en uddybning af pressemeddelelsen.


Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene er på himmelflugt efter stor julefrokostweekend: Flere end 400 nysmittede den seneste uge

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Erhverv

Milliarderne ruller: Danmarks dyreste anlægsprojekt er i smult vande

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

Annonce