Annonce
Erhverv

Landevejsgæsterne kan igen besøge den gamle Cafeteria-Kro

- Nu får vi gang i det igen, og det kommer nok til at køre som det plejer i det daglige, siger kro-ejer Esben Sørensen. Foto: Peter Hald
Cafeteria-Kroen ved A13 er åben igen
Annonce

Hampen: Et af de mest kendte spisesteder langs den gamle landevej A13 - Cafeteria-Kroen ved Hampen - er nu åben igen på næsten normal vis efter to måneders corona-pause. Onsdag 20. maj slog Cafeteria-Kroen dørene op igen, og der var kunder lige fra morgenstunden.

Et par af stamgæsterne, Erik Christiansen og Knud Larsen, var blandt de første kunder, og de havde glædet sig i lang tid.

- Vi plejer at mødes her hvor formiddag, men det har vi jo ikke kunnet de seneste par måneder, så i stedet har vi siddet udenfor hos købmanden i Hjøllund, lød det fra Erik Christiansen.

- Det kunne godt være lidt koldt, supplerede Knud Larsen.

Cafeteria-Kroen

Cafeteria-Kroen vil nu igen være åben alle ugens dage - undtagen mandag - fra klokken 9 til 20. Mandag er kroens fridag.

Stedet har fået lov til at huse op mod 135 gæster. Derudover leverer kroen takeaway.

Som hidtil er det den 32-årige kok Esben Sørensen, der står i spidsen for Cafeteria-Kroen. Han overtog spisestedet i 2017 efter forældrene Alice og Uffe Sørensen. Sidstnævnte giver stadig en hånd med.

Annonce

Kro-ejer er optimist

Kro-ejer Esben Sørensen var også en glad mand. Han lagde ikke skjul på, at de seneste to måneder i den tomme kro ikke havde været sjove.

- Vi har glædet meget os til at åbne. Det har været hårdt og trist at gå rundt i de her store lokaler, der bare har været helt tomme. Men nu får vi gang i det igen, og det kommer nok til at køre som det plejer i det daglige. Vi må dog undvære de store selskaber indtil videre, lød det fra Esben Sørensen onsdag formiddag.

Da Cafeteria-Kroen er ret stor, har kroen nu fået tilladelse til at huse op mod 135 gæster. Så mange var der dog ikke den første dag, men allerede ved middagstid var parkeringspladsen faktisk pænt fyldt.

Man er ikke oppe på fuld bemanding endnu, men Cafeteria-Kroen har under corona-lukningen holdt skruen i vandet ved at tilbyde takeaway-menuer.

- Folk har været gode til at bestille takeaway - det er vi meget taknemmelige for. Og vi kan se, at der har været en hel del nye kunder blandt dem, der har købt take away, fortæller Esben Sørensen.

- Vi skal nok være her, når det hele er overstået, men vi må sætte tæring efter næring, og der er nogle vedligeholdelsesopgaver, vi må udskyde. Vi har snakket med banken, og de vil godt hjælpe med kassekreditten, fordi det her vil også kunne mærkes næste år. Vi vil jo ikke få den samme buffer, som vi plejer at have til de stille måneder. Men nu må vi se, hvor meget vi kan indhente, tilføjer han.

En del ordrer fra for eksempel byfester og større selskaber er mistet, og kroen har en hel mappe fyldt med aflysninger. Men nu er blandt andet genbestillinger af konfirmationer begyndt at dukke op, da der kommer en hel del forsinkede konfirmationer i august og september.

Esben Sørensen har som andre i samme situation benyttet sig af de statslige hjælpepakker.

- Det er egentlig gået rimelig godt, men der venter jo en del udregninger - noget af det skal retur igen, forklarer han.

Nogle rutiner er blevet ændret. Kunderne betaler nu mest med kort og mobilpay - kontanter er næsten forsvundet. Der er sat en skærm op ved kassen, og personalet skal spritte borde og stole af efter hver gæst.

Esben Sørensen vil nøje følge tempoet på genåbningen.

Den traditionsrige sankt hans-fejring, hvor der plejer at komme 120 gæster, bliver nok ikke det samme tilløbsstykke, og indtil videre har Cafeteria-Kroen også måttet undvære de populære veterantræf, som Midtjysk Veteran Klub (MVK) ellers har stået for.

Erik Christiansen, der er formand for MVK, har selv savnet klubbens træf, men han kan i skrivende stund ikke sige noget om, hvornår træffene kan genoptages.

Erik Christiansen, stamgæst, alt-mulig-mand og veteranklubformand, havde glædet sig meget til igen at kunne sidde ved et bord i Cafeteria-Kroen. Foto: Peter Hald
Cafeteria-Kroen ved Hampen fik godt med gæster allerede den første åbningsdag. Foto: Peter Hald
Uffe Sørensen var på arbejde for at hjælpe sønnen Esben. Ud over at lave mad var han også manden, der hejste kroens flag. Foto: Peter Hald
Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce